Λετονία: Πανικόβλητες αναλήψεις από την Swedbank

Πάνω από 10.000 Λετονοί σήκωσαν τις καταθέσεις τους από την, σουηδικής ιδιοκτησίας, τράπεζα Swedbank, κατόπιν φημών ότι ο οίκος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Οι μαζικές αναλήψεις από την τράπεζα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν φημολογήθηκε, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και ειδικά του Twitter, ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα νομικής φύσης και ρευστότητας στην Εσθονία και την Σουηδία.

Η διοίκηση της τράπεζας αποκάλεσε τις φήμες «παράλογες.» Δήλωσε ότι οι Λετονοί έχουν μέχρι στιγμής αποσύρει 10 εκατ. λατ (19,2 εκατ. δολ.) από την τράπεζα.

Η σουηδική τράπεζα διαθέτει καταθέσεις ύψους 1,6 δισ. λατ (3,1 δισ. δολ.) στο βαλτικό κράτος και ανακοίνωσε ότι αυτήν την ώρα φροντίζει για την αναπλήρωση των άδειων ΑΜΤ της με χρήματα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι πελάτες της 10ης μεγαλύτερης τράπεζας της Λετονίας, της Latvijas Krajbanka, βρέθηκαν χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στους λογαριασμούς τους επί ημέρες, όταν η τράπεζα τέθηκε προς ρευστοποίηση. Οι επόπτες ανακάλυψαν μεγάλης κλίμακας απάτη στην τράπεζα, όταν η μητρική της εταιρία στην Λιθουανία τέθηκε υπό την έλεγχο της κυβέρνησης.

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *