Λετονία: Πανικόβλητες αναλήψεις από την Swedbank

Πάνω από 10.000 Λετονοί σήκωσαν τις καταθέσεις τους από την, σουηδικής ιδιοκτησίας, τράπεζα Swedbank, κατόπιν φημών ότι ο οίκος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Οι μαζικές αναλήψεις από την τράπεζα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν φημολογήθηκε, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και ειδικά του Twitter, ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα νομικής φύσης και ρευστότητας στην Εσθονία και την Σουηδία.

Η διοίκηση της τράπεζας αποκάλεσε τις φήμες «παράλογες.» Δήλωσε ότι οι Λετονοί έχουν μέχρι στιγμής αποσύρει 10 εκατ. λατ (19,2 εκατ. δολ.) από την τράπεζα.

Η σουηδική τράπεζα διαθέτει καταθέσεις ύψους 1,6 δισ. λατ (3,1 δισ. δολ.) στο βαλτικό κράτος και ανακοίνωσε ότι αυτήν την ώρα φροντίζει για την αναπλήρωση των άδειων ΑΜΤ της με χρήματα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι πελάτες της 10ης μεγαλύτερης τράπεζας της Λετονίας, της Latvijas Krajbanka, βρέθηκαν χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στους λογαριασμούς τους επί ημέρες, όταν η τράπεζα τέθηκε προς ρευστοποίηση. Οι επόπτες ανακάλυψαν μεγάλης κλίμακας απάτη στην τράπεζα, όταν η μητρική της εταιρία στην Λιθουανία τέθηκε υπό την έλεγχο της κυβέρνησης.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.