«Λιτότητα μόνο για τους άλλους από τη Γερμανία»

Κριτική στη Μέρκελ από το Spiegel

Η Γερμανία αποτυγχάνει να επιβάλει για την ίδια τη συνταγή λιτότητας, που ζητά μετ’ επιτάσεως για όλους τους άλλους στην Ε.Ε, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το Βερολίνο απέτυχε το 2011 να εκπληρώσει τους στόχους εξοικονόμησης δαπανών ενώ ανάλογη είναι η πορεία μέχρι στιγμής και το 2012.

Η Α. Μέρκελ, γράφει το περιοδικό, ταξιδεύει από τη μία Σύνοδο Κορυφής στην άλλη, έχοντας στο στόμα της μία μόνιμη λέξη, «λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα».

Από ό,τι φαίνεται όμως, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι εξίσου αυστηρή με τη συνταγή λιτότητας στα του οίκου της και στον γερμανικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση δεν άγγιξε ούτε το 50% των στόχων που είχε θέσει στο σκέλος εξοικονόμησης δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Το 42% του προγράμματος περικοπών στην πραγματικότητα δεν εφαρμόστηκε.

Η κυβέρνηση έχει επίσης μείνει πίσω σχετικά με τους στόχους της για το τρέχον έτος.

Από τα αρχικά προγραμματισμένα 19,1 δισεκατομμύρια ευρώ, «νοικοκύρεμα» έχει γίνει μόνο για το ήμισυ του ποσού, ενώ για το επόμενο έτος, τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα καλύπτουν μόνο το ένα τρίτο του προβλεπόμενου ποσού.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.