Μέσο χειραγώγησης τα σκάνδαλα

Της Σοφίας Ν. Αντωνοπούλου

Καθηγήτριας ΕΜΠ

Ας επισημάνουμε ένα σημείο των καιρών. Ξαφνικά βλέπει τη δημοσιότητα βροχή σκανδάλων επίορκων δημόσιων υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Σε ποια συρτάρια κοιμόντουσαν αυτά τα σκάνδαλα όλα αυτά τα χρόνια και αποκαλύπτονται τώρα;

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του ΙΚΑ δεν πραγματοποιούσε στοιχειώδεις ελέγχους στα υποκαταστήματά της και τους διενεργεί ξαφνικά τώρα;

Γιατί το υπ. Ανάπτυξης άφησε για χρόνια ανερεύνητες καταγγελίες επιχειρηματιών για εκβιασμό από υπαλλήλους του υπουργείου και τις εξερευνά ξαφνικά τώρα;

Ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ που παραιτήθηκε, γιατί προφανώς ο άνθρωπος δεν άντεξε, κατήγγειλε ότι μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ στις χώρες που επεμβαίνει είναι η δημοσιοποίηση κοιμισμένων σκανδάλων με στόχο την καλλιέργεια της συλλογικής ενοχής.

Η συλλογική ενοχή, εκδοχή της ναζιστικής συλλογικής ευθύνης, είναι ένα ιδεολογικό δηλητήριο που επιχειρεί να παραλύσει τις αντιστάσεις των ανθρώπων. Διεφθαρμένοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους κλάδους και θα υπάρχουν πάντα στο πλαίσιο κοινωνιών, οι οποίες είναι διεφθαρμένες στην κορυφή τους.

Όμως όχι. Ο ελληνικός λαός δεν είναι διεφθαρμένος, τουλάχιστον στη μεγάλη, τη συντριπτική του πλειονότητα. Πάλεψε και παλεύει σκληρά. Η προηγούμενη γενιά από τη δική μας γνώρισε το πικρό ψωμί της ξενιτιάς. Εμβάσματα στάλθηκαν πίσω και οικογένειες κρατήθηκαν όρθιες σε πόλεις και χωριά.

Αυτοί που έμειναν πίσω, πιο τυχεροί. Πάλεψαν όμως και αυτοί σκληρά για να επιβιώσουν, κράτησαν όρθια την Ελλάδα. Και η δική μας γενιά εργάστηκε σκληρά, σε καλύτερες βέβαια συνθήκες, χάρις στον μόχθο των γονιών μας. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

Τώρα το βιοτικό επίπεδο που κατέκτησε ο ελληνικός λαός με 60 χρόνια σκληρής δουλειάς διαλύεται, εξαερώνεται με μία μόνο κίνηση της μπαγκέτας της κ. Μέρκελ και των συνεργατών της στην ευρωζώνη, με μία μόνο αστραπιαία έφοδο του 4ου Ράιχ.

Όμως, το να διαλύσεις έτσι το βιοτικό επίπεδο ενός λαού, το να μετατρέψεις εν μια νυκτί έναν ολόκληρο λαό σε λαό αθλίων, είναι παρανοϊκό στη σύλληψή του. Η Γερμανία έχει παράδοση στη σύλληψη παρανοϊκών σχεδίων. Αλλά ήδη έγκριτες γαλλικές εφημερίδες διερωτώνται μήπως έλθει και η σειρά της Γαλλίας.

Κύμα αντίστασης έχει αρχίσει να αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία υποβάλλεται στον νέο ακραίο γερμανικό Νεοφιλελευθερισμό και αισθάνεται καυτή την ανάσα του νέου γερμανικού οικονομικού πολέμου. Σύντομα ο ελληνικός λαός δεν θα είναι μόνος του…

topontiki.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.