Μέσο χειραγώγησης τα σκάνδαλα

Της Σοφίας Ν. Αντωνοπούλου

Καθηγήτριας ΕΜΠ

Ας επισημάνουμε ένα σημείο των καιρών. Ξαφνικά βλέπει τη δημοσιότητα βροχή σκανδάλων επίορκων δημόσιων υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Σε ποια συρτάρια κοιμόντουσαν αυτά τα σκάνδαλα όλα αυτά τα χρόνια και αποκαλύπτονται τώρα;

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του ΙΚΑ δεν πραγματοποιούσε στοιχειώδεις ελέγχους στα υποκαταστήματά της και τους διενεργεί ξαφνικά τώρα;

Γιατί το υπ. Ανάπτυξης άφησε για χρόνια ανερεύνητες καταγγελίες επιχειρηματιών για εκβιασμό από υπαλλήλους του υπουργείου και τις εξερευνά ξαφνικά τώρα;

Ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ που παραιτήθηκε, γιατί προφανώς ο άνθρωπος δεν άντεξε, κατήγγειλε ότι μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ στις χώρες που επεμβαίνει είναι η δημοσιοποίηση κοιμισμένων σκανδάλων με στόχο την καλλιέργεια της συλλογικής ενοχής.

Η συλλογική ενοχή, εκδοχή της ναζιστικής συλλογικής ευθύνης, είναι ένα ιδεολογικό δηλητήριο που επιχειρεί να παραλύσει τις αντιστάσεις των ανθρώπων. Διεφθαρμένοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους κλάδους και θα υπάρχουν πάντα στο πλαίσιο κοινωνιών, οι οποίες είναι διεφθαρμένες στην κορυφή τους.

Όμως όχι. Ο ελληνικός λαός δεν είναι διεφθαρμένος, τουλάχιστον στη μεγάλη, τη συντριπτική του πλειονότητα. Πάλεψε και παλεύει σκληρά. Η προηγούμενη γενιά από τη δική μας γνώρισε το πικρό ψωμί της ξενιτιάς. Εμβάσματα στάλθηκαν πίσω και οικογένειες κρατήθηκαν όρθιες σε πόλεις και χωριά.

Αυτοί που έμειναν πίσω, πιο τυχεροί. Πάλεψαν όμως και αυτοί σκληρά για να επιβιώσουν, κράτησαν όρθια την Ελλάδα. Και η δική μας γενιά εργάστηκε σκληρά, σε καλύτερες βέβαια συνθήκες, χάρις στον μόχθο των γονιών μας. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

Τώρα το βιοτικό επίπεδο που κατέκτησε ο ελληνικός λαός με 60 χρόνια σκληρής δουλειάς διαλύεται, εξαερώνεται με μία μόνο κίνηση της μπαγκέτας της κ. Μέρκελ και των συνεργατών της στην ευρωζώνη, με μία μόνο αστραπιαία έφοδο του 4ου Ράιχ.

Όμως, το να διαλύσεις έτσι το βιοτικό επίπεδο ενός λαού, το να μετατρέψεις εν μια νυκτί έναν ολόκληρο λαό σε λαό αθλίων, είναι παρανοϊκό στη σύλληψή του. Η Γερμανία έχει παράδοση στη σύλληψη παρανοϊκών σχεδίων. Αλλά ήδη έγκριτες γαλλικές εφημερίδες διερωτώνται μήπως έλθει και η σειρά της Γαλλίας.

Κύμα αντίστασης έχει αρχίσει να αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία υποβάλλεται στον νέο ακραίο γερμανικό Νεοφιλελευθερισμό και αισθάνεται καυτή την ανάσα του νέου γερμανικού οικονομικού πολέμου. Σύντομα ο ελληνικός λαός δεν θα είναι μόνος του…

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *