Μαζικές αναλήψεις στις τράπεζες

Υπό το φόβο της εφορίας

Ημέρες του 2011 και του 2010 θύμιζαν οι ουρές, που εμφανίστηκαν ξανά στις τράπεζες την περασμένη Παρασκευή. Πανικόβλητοι, πολλοί καταθέτες έσπευδαν να σηκώσουν τις αποταμιεύσεις τους ή μέρος αυτών.

Μόνο, που αυτή τη φορά οι πελάτες των τραπεζών δεν απέσυραν τα χρήματά τους φοβούμενοι για το τι μπορεί να συμβεί στην ελληνική οικονομία ή τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά φοβούμενοι την… εφορία !

Ναι, καλά διαβάσατε. Η βιαστική προεκλογική εξαγγελία για το «μεγάλο αδελφό», που θα εγκαταστήσει το ΚΕΠΥΟ, και ο οποίος θα παρακολουθεί το σύνολο των κινήσεων των λογαριασμών των φορολογουμένων, έχοντας ταυτόχρονα ζητήσει και αποθηκεύσει στοιχεία και για τις δύο προηγούμενες χρήσεις, προκάλεσε το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Και αν σκεφτείτε ότι όσοι έτρεξαν στο γκισέ των τραπεζών ήταν μόνο φοροφυγάδες, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στα τραπεζικά υποκαταστήματα βρέθηκαν και έκαναν αναλήψεις και μισθωτοί και συνταξιούχοι, που δεν έχουν κρύψει – είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί δεν μπορούν- ούτε ένα ευρώ από την εφορία. Ο λόγος είναι απλός:

Έχοντας υποστεί το κύμα της φοροκαταιγίδας τα τελευταία δύο χρόνια, φοβούνται τώρα μήπως κληθούν να πληρώσουν ακόμα περισσότερους φόρους μέσω των άδικων τεκμηρίων και άλλων μέτρων, που τυχόν σκαρφιστεί το… δαιμόνιο ελληνικό Δημόσιο.

Για άλλη μια φορά, στο υπουργείο Οικονομικών έσπευσαν να εξαγγείλουν ένα μέτρο για εντυπωσιασμό, χωρίς να υπολογίσουν τις επιπτώσεις αυτού στην ψυχολογία των φορολογουμένων, αφού πρόκειται για μία παρέμβαση, που είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί – τουλάχιστον άμεσα – για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα απ΄ όλα, γιατί δεν είναι έτοιμοι στο Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών για να συνδεθούν με τις τράπεζες και να λειτουργήσουν την εφαρμογή.

Σε κάθε περίπτωση, με όλο το βεβαρημένο παρελθόν από λάθος χειρισμούς στα φορολογικά – και όχι μόνο -, καλό θα είναι στο οικονομικό επιτελείο να ανακοινώνουν ένα μέτρο, αφού πρώτα είναι καθ΄ όλα έτοιμοι για να κάνουν γνωστές και τις λεπτομέρειές του.

Αλλιώς, τα χτυπήματα θα είναι ακόμη πιο σκληρά στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.