Μαζικές προσφυγές ετοιμάζουν τα hedge funds

Απειλούν να σύρουν το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια για το «κούρεμα»

Τα hedge funds (γνωστά και ως επιθετικά επενδυτικά κεφάλια) που κατέχουν ελληνικά ομόλογα που διέπονται από ξένο δίκαιο αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSI, απειλώντας με προσφυγές στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το Reuters, hedge funds που κατέχουν περίπου το 10% των υπό ανταλλαγή ομολόγων κρατούν σκληρή στάση, ζητούν καλύτερη προσφορά από την Ελλάδα και απειλούν με μακρόχρονες δικαστικές διαμάχες.

Σημειώνεται πως τόσο στην αναδιάρθρωση χρέους της Αργεντινής όσο και σε αυτή του Περού επενδυτικά κεφάλαια κατέθεσαν προσφυγές αποζημίωσης σε πολλά δικαστήρια ανά τον κόσμο και δικαιώθηκαν.

Το Reuters σημειώνει πως hedge funds κατέχουν και μέρος ενός μικρού ομολόγου ύψους 450 εκατ. ευρώ που λήγει το Μάιο, ποσοστό αρκετό για να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει απώλειες στους ομολογιούχους, κατά την άποψη διάφορων τραπεζιτών και δικηγόρων. «Είναι αρκετά προφανές πως οι κάτοχοι του συγκεκριμένου ομολόγου δεν διάκεινται θετικά στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή κοντά στις συνομιλίες για το PSI.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.