Μαζικές προσφυγές ετοιμάζουν τα hedge funds

Απειλούν να σύρουν το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια για το «κούρεμα»

Τα hedge funds (γνωστά και ως επιθετικά επενδυτικά κεφάλια) που κατέχουν ελληνικά ομόλογα που διέπονται από ξένο δίκαιο αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSI, απειλώντας με προσφυγές στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το Reuters, hedge funds που κατέχουν περίπου το 10% των υπό ανταλλαγή ομολόγων κρατούν σκληρή στάση, ζητούν καλύτερη προσφορά από την Ελλάδα και απειλούν με μακρόχρονες δικαστικές διαμάχες.

Σημειώνεται πως τόσο στην αναδιάρθρωση χρέους της Αργεντινής όσο και σε αυτή του Περού επενδυτικά κεφάλαια κατέθεσαν προσφυγές αποζημίωσης σε πολλά δικαστήρια ανά τον κόσμο και δικαιώθηκαν.

Το Reuters σημειώνει πως hedge funds κατέχουν και μέρος ενός μικρού ομολόγου ύψους 450 εκατ. ευρώ που λήγει το Μάιο, ποσοστό αρκετό για να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει απώλειες στους ομολογιούχους, κατά την άποψη διάφορων τραπεζιτών και δικηγόρων. «Είναι αρκετά προφανές πως οι κάτοχοι του συγκεκριμένου ομολόγου δεν διάκεινται θετικά στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους», δήλωσε στο πρακτορείο πηγή κοντά στις συνομιλίες για το PSI.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *