Μαρία Κυριακοπούλου: Σώζουν τις τράπεζες και εξαθλιώνουν τους μικρομεσαίους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Κοινωνικής Συμφωνίας Μαρία Κυριακοπούλου αναφέρει: “Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταδικάζονται σε οικονομικό αφανισμό από την εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων του μνημονίου, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, βιάζονται να διεκπεραιώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες διάσωσης του τραπεζικού κατεστημένου, αδιαφορώντας για την αποσάθρωση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας μας.

Η παροχή ρευστότητας ύψους 23 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες, δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν συνοδεύεται από μέτρα που θα τις υποχρεώνουν να διοχετεύουν αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία για την αναζωογόνησή της.

Γι΄ αυτό τον λόγο η «Κοινωνική Συμφωνία», εδώ και καιρό εμμένει στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των δανείων φυσικών προσώπων, νοικοκυριών και προσωπικών εταιρειών, με στόχο την ανακούφιση και την ελάφρυνση των δανειοληπτών.

Πρόκειται για την πρόταση νόμου, που έχουμε καταθέσει στη Βουλή και η οποία προβλέπει:

• «Κούρεμα» όλων των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων των φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιριών που απασχολούν μέχρι δύο άτομα πέρα από τους εταίρους κατά 30%, αν το σταθερό ετήσιο εισόδημά τους μειώθηκε τουλάχιστον κατά 20% από τότε που υπεγράφη η δανειακή τους σύμβαση.

• Οι άνεργοι επιπλέον να μπορούν να ζητήσουν την αναστολή εξυπηρέτησης του δανείου τους για 2 χρόνια.

• Να απαγορευθεί ο πλειστηριασμός ακινήτων των παραπάνω οφειλετών μέχρι 31.12.2018 και να παραταθεί η αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τις 31.12.2015 για απαιτήσεις μέχρι ποσού 300.000 ευρώ.

www.thebest.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μαρία Κυριακοπούλου: Σώζουν τις τράπεζες και εξαθλιώνουν τους μικρομεσαίους”

  1. Σε λίγο θα μας πληρώσουν και από πάνω.

    Έ ρε αδιόρθωτοι πολιτικοί, με τις ψεύτικες υποσχέσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *