Μαρία Κυριακοπούλου: Σώζουν τις τράπεζες και εξαθλιώνουν τους μικρομεσαίους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Κοινωνικής Συμφωνίας Μαρία Κυριακοπούλου αναφέρει: “Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταδικάζονται σε οικονομικό αφανισμό από την εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων του μνημονίου, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, βιάζονται να διεκπεραιώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες διάσωσης του τραπεζικού κατεστημένου, αδιαφορώντας για την αποσάθρωση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας μας.

Η παροχή ρευστότητας ύψους 23 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες, δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν συνοδεύεται από μέτρα που θα τις υποχρεώνουν να διοχετεύουν αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία για την αναζωογόνησή της.

Γι΄ αυτό τον λόγο η «Κοινωνική Συμφωνία», εδώ και καιρό εμμένει στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των δανείων φυσικών προσώπων, νοικοκυριών και προσωπικών εταιρειών, με στόχο την ανακούφιση και την ελάφρυνση των δανειοληπτών.

Πρόκειται για την πρόταση νόμου, που έχουμε καταθέσει στη Βουλή και η οποία προβλέπει:

• «Κούρεμα» όλων των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων των φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιριών που απασχολούν μέχρι δύο άτομα πέρα από τους εταίρους κατά 30%, αν το σταθερό ετήσιο εισόδημά τους μειώθηκε τουλάχιστον κατά 20% από τότε που υπεγράφη η δανειακή τους σύμβαση.

• Οι άνεργοι επιπλέον να μπορούν να ζητήσουν την αναστολή εξυπηρέτησης του δανείου τους για 2 χρόνια.

• Να απαγορευθεί ο πλειστηριασμός ακινήτων των παραπάνω οφειλετών μέχρι 31.12.2018 και να παραταθεί η αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τις 31.12.2015 για απαιτήσεις μέχρι ποσού 300.000 ευρώ.

www.thebest.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μαρία Κυριακοπούλου: Σώζουν τις τράπεζες και εξαθλιώνουν τους μικρομεσαίους

 • 19/04/2012, 23:54
  Permalink

  Σε λίγο θα μας πληρώσουν και από πάνω.

  Έ ρε αδιόρθωτοι πολιτικοί, με τις ψεύτικες υποσχέσεις!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.