Μείωση ενοικίου έως και 30% στα εμπορικά ακίνητα

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ενοικίων στα εμπορικά ακίνητα, της τάξεως του 25%-30% τουλάχιστον, κατεγράφη το 2011, σύμφωνα με την εταιρία παροχής υπηρεσιών για ακίνητη περιουσία Colliers International Hellas. Παράλληλα πτωτικά κινήθηκε και η αγορά της εκμίσθωσης γραφειακών χώρων ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν το επόμενο διάστημα τα ακίνητα του Δημοσίου. Σύμφωνα με την Colliers οι αποδόσεις εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως του 0,25% – 0,5% το 2012 κυρίως εξαιτίας των νέων φορολογικών μέτρων που επιβάλλονται στην ακίνητη περιουσία και των συντηρητικών προβλέψεων για την ελληνική οικονομία.

Η μειωμένη διαθεσιμότητα νέων γραφειακών χώρων και η επιβράδυνση των εκμισθώσεων ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 2011 που οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση του ΑΕΠ και στην αυξημένη οικονομική αβεβαιότητα, σύμφωνα με την Colliers. Για το 2012 τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της αγοράς αναμένεται να είναι η υπομίσθωση χώρων και η επαναδιαπραγμάτευση μισθωμάτων με τη Λεωφόρο Κηφισίας και το κέντρο να παραμένουν στο επίκεντρο της δραστηριότητας. Το ποσοστό διαθεσιμότητας των γραφειακών χώρων αναμένεται να παραμείνει σταθερό για τις προνομιούχες τοποθεσίες καθώς η ζήτηση έχει συγκεντρωθεί σε αυτές τις περιοχές δημιουργώντας σταθερά επίπεδα μισθωτικών αξιών. Σε αγορές δευτερευούσης σημασίας, η διαθεσιμότητα και τα ενοίκια εκτιμάται ότι θα υποστούν μείωση της τάξεως του 25%. «Οι ιδιοκτήτες γραφειακών χώρων κυρίως σε αγορές δευτερεύουσας σημασίας, προσφέρουν κίνητρα σε μορφή κλιμακούμενων ενοικίων και παράδοση χώρων με το κλειδί στο χέρι ή και συμμετοχή στα έξοδα διαμόρφωσης χώρων ώστε να εξασφαλίσουν μισθωτές», σημειώνει η κ. Κατερίνα Δήμου, Senior Consultant Investment Services.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, τουλάχιστον 30% των μεσαίων και μικρών καταστημάτων θα είναι διαθέσιμα προς μίσθωση και εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε 35% τους επόμενους μήνες καθώς η ζήτηση θα επικεντρωθεί κυρίως σε μεγάλες αναπτύξεις όπως τα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά πάρκα, τα οποία κατέχουν πλέον την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ξένων και τοπικών εμπόρων.

Τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα επικεντρωθεί στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών ακινήτων τα οποία θα πρέπει να αναζωογονήσουν το επενδυτικό περιβάλλον και να κινητοποιήσουν την αγορά. Μπορεί επίσης να δούμε τη διαθεσιμότητα των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών τραπεζών καθώς συμμορφώνονται στους όρους του ΔΝΤ. Τέλος, οι αποδόσεις εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως του 0,25% – 0,5% το 2012 κυρίως εξαιτίας των νέων φορολογικών μέτρων που επιβάλλονται στην ακίνητη περιουσία και των συντηρητικών προβλέψεων για την ελληνική οικονομία.

Η αγορά ακινήτων αναμένεται να σταθεροποιηθεί από τις αρχές του 2013 και μετά δεδομένης της προσδοκώμενης σταθεροποίησης της οικονομίας που εκφράζεται με τις προβλέψεις των ειδικών οργανισμών, υπηρεσιών και ινστιτούτων. Η συρρίκνωση της καταναλωτικής δύναμης με τα τελευταία μέτρα, η περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών και τα πρόσκαιρα αποτελέσματα της ευρύτερης αναδιάρθρωσης εκτιμάται ότι θα αντισταθμιστούν εν μέρει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη σταδιακή αύξηση της ρευστότητας. Επιπλέον, ο συνδυασμός τους με την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, την εκκίνηση των έργων στρατηγικής σημασίας και τη διαμόρφωση σταθερών πλαισίων, θα τονώσουν την ψυχολογία της αγοράς, τους δείκτες επιχειρηματικότητας, την πραγματική οικονομία και κατά συνέπεια την αγορά των ακινήτων.

www.express.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.