Μείωση μισθών στο 27% των επιχειρήσεων

Μείωση μισθών στο 27% των επιχειρήσεων για το β’ εξάμηνο του 2011, ενώ για το 2012 προβλέπονται μηδενικές αυξήσεις σε 6 στις 10 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, σύμφωνα με έρευνα μισθολογικών αυξήσεων της Aon Hewitt, στην οποία τονίζεται ότι στη χώρα μας υπάρχει μια στροφή στην εκ περιτροπής εργασία και στη μερική απασχόληση.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος αμοιβών και παροχών της Αon Hewitt κ. Γ. Τσιλιγιάννη, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και όπως υπογραμμίζει «6 στις 10 επιχειρήσεις θα παγώσουν τους μισθούς και για το 2012, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (27%) προχώρησε σε μειώσεις αποδοχών για ορισμένα επίπεδα εργαζομένων το δεύτερο εξάμηνο του 2011».

Ένα ακόμα αποθαρρυντικό στοιχείο της έρευνας κατά τον κ. Τσιλιγιάννη, αφορά στις αυξήσεις μισθών. Ενώ στην Ευρωζώνη 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις το 2012, στην Ελλάδα η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%, ποσοστό 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί το φθινόπωρο του 2011.

Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε αυτήν την ποσοστιαία αύξηση, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, με «πρωταθλητές» το Βέλγιο και την Αυστρία με αυξήσεις της τάξης του 3,3%, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 3%, η Ιταλία με 2,9%, η Ισπανία με 2,7% και η Ιρλανδία με 2,6%.

Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που μέχρι σήμερα ακούγεται έντονα και αφορά στις μορφές απασχόλησης, όπου τα στοιχεία δείχνουν πως αρκετές επιχειρήσεις στρέφονται πράγματι στην εκ περιτροπής εργασία και στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, ιδιαίτερα σε κλάδους που πλήττονται έντονα.

«Αυτό», υπογραμμίζει ο κ. Τσιλιγιάννης, «δημιουργεί επιπρόσθετη ανασφάλεια στα στελέχη των εταιρειών, τα οποία φοβούνται το ντόμινο των ανακατατάξεων που θα προκληθεί. Συγκεκριμένα εκφράζονται έντονοι φόβοι μήπως οι αναμενόμενες μειώσεις των κατώτατων μισθών συμπαρασύρουν και εκείνους των υψηλότερων βαθμίδων».

www.tovima.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 σκέψεις σχετικά με το “Μείωση μισθών στο 27% των επιχειρήσεων

 • 20/03/2012, 16:45
  Permalink

  Υπάρχει κανείς, που πιστεύει ότι σε 6-8 μήνες από σήμερα, ο μέσος Έλληνας θα έχει τη δυνατότητα να αποπληρώνει τα χρέη του;

   

  Σχολιάστε
  • 20/03/2012, 16:51
   Permalink

   Γιατί μπορεί σήμερα να τα αποπληρώσει; το ένα στα τέσσερα κόκκινα δάνεια μου κάνει κάτι σαν τις εκλογές που έκανε το ΠΑΣΟΚ  οι τράπεζες μοιάζουν με νεκροταφεία με τα δρακουλάκια στους γκισέδες  να περιμένουν να ρουφήξουν αίμα…
    

   Σχολιάστε
   • 20/03/2012, 16:54
    Permalink

    Το ένα στα τέσσερα, μην το πολυπιστεύεις σαν είδηση.

    Μην είναι τελικά ένα στα τέσσερα αυτά που πληρώνονται.

    Εγώ γύρω μου, στη γειτονιά μου, βλέπω όλους να έχουν πρόβλημα. Τουλάχιστον με 20 άτομα που μιλάω.

    Το πρόβλημά είναι ότι δεν μπορώ να εντοπίσω τους υπόλοιπους 60 που πληρώνουν κανονικά.

    χα χα χα

    Σχολιάστε
    • 20/03/2012, 17:15
     Permalink

     Εγώ δεν γνωρίζω κανένα πλέον που να πληρώνει κανονικά το δάνειό του! Κανένα, και ξέρω πάρα πολλούς ….

     Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.