Μείωση 50% σε μισθούς – συντάξεις πολιτικών προτείνει η ΔΗΣΥ

Η ευρωπαϊκή παρουσία και η προοπτική της Ελλάδας είναι το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «εάν ο λαός μας αποφασίσει ότι θα περάσουμε από μια δύσκολη, ανηφορική πορεία, αλλά στο τέλος του δρόμου υπάρχει φως, υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας ή εάν η Ελλάδα θα μπει σε τεράστιες περιπέτειες».

«Πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν τόσα πολλά κόμματα (μέτρησε 7 στις δημοσκοπήσεις της περασμένης Κυριακής) τα οποία να διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων χωρίς να προτείνουν κανένα σχέδιο και προοπτική για το μέλλον», σημείωσε.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι λέει με συνέπεια τα ίδια, μακριά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ενώ για τον εαυτό της είπε χαρακτηριστικά: «Ανήκω στην κατηγορία των πολιτικών που δεν κάνουν τούμπες».

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής του πολιτικού και κομματικού συστήματος και πρότεινε μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, μείωση κατά 50% των μισθών και συντάξεων των πολιτικών, μείωση κατά 50% της επιδότησης των κομμάτων και να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας, διότι οι περικοπές δεν μπορεί να γίνονται επί δικαίων και αδίκων.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα δώσει αυτοδυναμία (δεν το πιστεύει κανένας Έλληνας ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία, είπε) και σε ερώτηση τι θα κάνει αν έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ και της προτείνει συνεργασία, απάντησε πως η συνεργασία των κομμάτων είναι επιβεβλημένη, αλλά πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υπενθύμισε ότι ισχύει παλαιότερη δήλωσή της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα.

Σχετικά με την έντονη αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις για «ρουσφετολογικές προσλήψεις», η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε ότι «παρακολουθούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, το οποίο επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν διδαχθεί τίποτα. Τσακώνονται μεταξύ τους ποιος -τη σήμερον ημέρα- είναι πιο ρουσφετολόγος από τον άλλον και προχωρούν σε λογικές παλαιοκομματικές υποσχέσεων και δημαγωγικών τοποθετήσεων. Είναι εξαιρετικά λυπηρό διότι κανένας Έλληνας δεν πιστεύει σοβαρά ότι αυτά τα δύο κόμματα, που είναι στην ίδια κυβέρνηση, υβρίζουν το ένα το άλλο, με αυτό το επίπεδο ανακοινώσεων, παρά μόνο διότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο».

Τέλος, για το θέμα της δημιουργίας χώρων υποδοχής μεταναστών, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ τόνισε ότι πρέπει να γίνουν, αλλά ο χρόνος παραμονής των μεταναστών σε αυτούς πρέπει να είναι ελάχιστος (δύο μήνες) και στη συνέχεια να γίνεται επαναπατρισμός τους.

www.voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μείωση 50% σε μισθούς – συντάξεις πολιτικών προτείνει η ΔΗΣΥ

 • 27/03/2012, 21:44
  Permalink

  Εγώ έχω καλύτερη ιδέα.

  50 ευρώ σύνταξη για κάθε χρόνο υπηρεσίας.

  Διατέλεσες βουλευτής 8 χρόνια; Σύνταξη 50Χ8=400 ευρώ

  Ήσουν δήμαρχος 20 χρόνια; Σύνταξη 1000 ευρώ. Απλά πράγματα.

   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.