Μειωμένες κατά 12,7% οι εισπράξεις του ΦΠΑ

ΣΤΗ συνεχιζόμενη πτώση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ κατά 12,7% σε ετήσια βάση εντοπίζεται το βασικό πρόβλημα στην είσπραξη των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στο πρώτο εφετινό 3μηνο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων. Ειδικότερα ο προϋπολογισμός σε δημοσιονομική βάση παρουσίασε έλλειμμα  7,278 δισ. το α’Α 3μηνο ‘Α12, έναντι ελλείμματος  4,781 δισ. το α’Α 3μηνο ‘Α11 και ελλείμματος  4,371 δισ. το α’Α 3μηνο ‘Α10,  Το έλλειμμα το α’Α 3μηνο ‘Α12 ήταν πάντως σημαντικά χαμηλότερο έναντι του στόχου για έλλειμμα  8,596 δισ.  Η άνοδος του ελλείμματος το α’Α 3μηνο ‘Α12 οφείλεται αποκλειστικά στη μεγάλη αύξηση των τόκων κατά  3,711 δισ. το α’Α 3μηνο ‘Α12 έναντι του α’Α 3μήνου ‘Α11, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις έκτακτες πληρωμές των δεδουλευμένων τόκων των ομολόγων του χρέους που κατείχαν οι ιδιώτες για την ολοκλήρωση του PSI plus.

Οι δαπάνες για τόκους αναμένεται να περιορισθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες και να διαμορφωθούν συνολικά το 2012 στα  13,050 δισ., έναντι  16,35 δισ.  το 2011.  Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση των καθαρών εσόδων του Τ.Π. κατά 2,9% στο α’Α 3μηνο ‘Α12 (+6,3% τον Μάρτιο 2012) και η σημαντική αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων κατά  788 εκατ. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση των πρωτογενών δαπανών του Τ.Π. κατά 1,1% οφείλεται στις αυξημένες επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων στο α’Α 3μηνο του 2012, ενώ για το έτος ως σύνολο αναμένεται να επιτευχθεί η πτώση αυτών των δαπανών κατά 7,1%.

Τέλος, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού περιορίστηκε το α’Α 3μηνο ‘Α12 από το πλεόνασμα του ΠΔΕ που ανήλθε στα  883 εκατ., έναντι ελλείμματος  68 εκατ. το αντίστοιχο 3μηνο ‘Α11. Για το έτος 2012 εκτιμάται η πτώση των συνολικών πρωτογενών δαπανών του Τ.Π. στα  50,55 δισ. (-6,0% σε ετήσια βάση) έναντι της πτώσης τους στα  49,95 δισ. (-7,1%) που προβλέπει ο Π2012.  Γενικά, συνεχίζουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης κάτω από τα  14,14 δισ. το 2012, από  22,9 δισ. το 2011 και  20,62 δισ. το 2010.

www.express.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.