Μειώνουν τα όρια των πιστωτικών καρτών έως 50%

Μεγαλύτερες οι μειώσεις για όσους δεν χρησιμοποιούν συχνά την κάρτα τους

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στη χρήση του πλαστικού χρήματος έχει επιφέρει η κρίση, την ίδια στιγμή που τράπεζες προχωρούν σε μεγάλη μείωση μέχρι και 50% περίπου του πιστωτικού ορίου που παρείχαν στους κατόχους πιστωτικών καρτών, ακόμη και πελατών με συχνή χρήση των καρτών που αποπληρώνουν χωρίς καμία καθυστέρηση τις δόσεις τους.

Για κατόχους πιστωτικών καρτών που δεν χρησιμοποιούν συχνά τις κάρτες τους οι μειώσεις του πιστωτικού ορίου είναι πολύ μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, από 4.000 ευρώ πιστωτικό όριο που μπορεί να έχει μια πιστωτική κάρτα, μειώνεται μόλις στα 1.000 ευρώ περίπου. Όπως επισημαίνουν τραπεζίτες που επικοινώνησε η «Καθημερινή», ο λόγος που γίνεται αυτό είναι κυρίως το γεγονός ότι οι τράπεζες στα αποτελέσματά τους ελέγχονται από τους ορκωτούς ελεγκτές, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, για τα εγκεκριμένα και μη εκταμιευμένα ποσά ορίων.

Δηλαδή, ακόμη και για τα αχρησιμοποίητα εγκεκριμένα όρια καρτών πελατών τους, αλλά και ανοιχτών καταναλωτικών δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών (επιχειρηματικά δάνεια). Ο έλεγχος είναι ουσιώδης και επηρεάζει τις απαιτούμενες προβλέψεις που πρέπει να πάρει η κάθε τράπεζα, καθώς και τη δυνητική της ρευστότητα. Και οι δύο αυτές μεταβλητές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Την ίδια στιγμή, η κρίση έχει οδηγήσει σε σημαντική πτώση της χρήσης των πιστωτικών καρτών και αύξηση των χρεωστικών. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, Νίκος Καμπανόπουλος, ο συνολικός αριθμός των πιστωτικών καρτών Visa στην Ελλάδα μειώθηκε την περίοδο Ιουνίου 2008 – Ιουνίου 2011 κατά 30% στα 2,6 εκατ., ενώ υπήρξε αντίστοιχη μείωση της σχετικής καταναλωτικής δαπάνης κατά 25%, στα 3,5 δισ. ευρώ. Αντίθετα, για την ίδια χρονική περίοδο οι χρεωστικές κάρτες κατέγραψαν άνοδο 32%, ξεπερνώντας τα 5,9 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα σημαντική ήταν η αύξηση της δαπάνης στα σημεία πώλησης, με την αγορά των χρεωστικών καρτών να καταγράφει άνοδο κατά 41%, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ. Ο συνολικός αριθμός συναλλαγών στα σημεία πώλησης με χρεωστικές κάρτες σημείωσε αύξηση κατά 87% την τελευταία τριετία, με περισσότερες από 13 εκατ. συναλλαγές.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων, φαίνεται ότι οι καταναλωτές στηρίζονται πλέον περισσότερο σε χρήματα που έχουν ήδη στον λογαριασμό τους, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται περισσότερο με τις δυνατότητες που προσφέρει η χρεωστική τους κάρτα, δηλαδή την ασφάλεια, την ευκολία και την ευελιξία ως εργαλείο πληρωμών, αναφέρει ο κ. Καμπανόπουλος.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.