Μετρήσατε σωστά; Μήπως ήταν πάνω από 100%;

Το σταλινικό ποσοστό που εξασφάλισε την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σ’ αυτή τη διαδικασία που ουδέποτε κατάλαβα – καθώς πρόκειται για μια παράδοξη και από τη φύση της αμφισβητούμενη επιχείρηση νομιμοποίησης, μια και οι κανονικές εκλογές προϋποθέτουν την ύπαρξη εκλογικών καταλόγων, φακέλων, λευκών, υπογραφών δικαστικών αντιπροσώπων και όλα τα σχετικά.

Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για το αλά… Τσαουσέσκου ποσοστό του μοναδικού υποψηφίου, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις 8 Φεβρουαρίου του 2004, όταν ο Γ. Παπανδρέου είχε «εισπράξει» τα 1.017.085 από τα 1.020.145 ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη!

Πρόκειται για το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία προσήλθαν μόνο όσοι ήθελαν να ψηφίσουν τον έναν και μοναδικό υποψήφιο.
Σε αντίθεση με τις εκλογές του Φεβρουαρίου 2004, όπου όλοι έτρεξαν να ψηφίσουν τον «φυσικό κληρονόμο» του κινήματος, αυτή τη φορά πήγαν μόνο οι «βενιζελικοί».

Αλλά το πραγματικά γελοίο είναι ότι με απευθείας μεταδόσεις ένας λαός ένδεκα εκατομμυρίων βασανισμένων ψυχών, πληροφορείτο με διαρκείς συνδέσεις την… πορεία της διαδικασίας, τους αριθμούς, τα ποσοστά, τις δηλώσεις, τις εκτιμήσεις του κ. Ανωμερίτη!

Και τι άκουγαν οι Έλληνες! Μα μια θριαμβολογία άνευ προηγουμένου:

Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες! Αθρόα προσέλευση! Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες!

Διότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην κληρονομείται, όπως πριν από μερικά χρόνια είχε πει ο κ. Βενιζέλος, αλλά σίγουρα… κληροδοτείται – έστω και με το ζόρι!

Τον Δεκέμβριο του 2004, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου έστειλε επιστολές προς τους 850.000 από το 1 εκ των ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν και αυτοί είχαν γίνει άφαντοί.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2005, στις εσωκομματικές εκλογές με σκοπό την ανάδειξη συνέδρων, ψήφισαν 303.000 άτομα. Καμιά σχέση με το προηγηθέν 1 εκ ψηφοφόρων για την εκλογή του κ. Παπανδρέου, αλλά και τότε η προπαγάνδα μιλούσε για «πρωτοφανή συμμετοχή»!

Και επίσης, καμιά σχέση και με τα προχθεσινά νούμερα, αν και τότε το ΠΑΣΟΚ προερχόταν από μια δεινή εκλογική ήττα.

Μάλιστα, την ίδια μέρα (20 Φεβρουαρίου 2005) είχε χάσει τις εκλογές στην Πορτογαλία το κόμμα του Μπαρόζο και είχε κερδίσει ο σοσιαλιστής Σόκρατες.

Με αποτέλεσμα μέσα στον ορυμαγδό της θριαμβολογίας να μην μπορούμε να διακρίνουμε αν ο «νέος άνεμος» έπνεε στο ΠΑΣΟΚ ή στην Πορτογαλία (όπως είδαμε μερικά χρόνια αργότερα, η κατάληξη και για τις δυο θριαμβολογούσες χώρες ήταν η ίδια: Το ΔΝΤ)…

Στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές (της 5ης Ιουνίου 2005), οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν ξεπέρασαν τους 200.000.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε επρόκειτο για 1 εκ είτε για 200.000, είτε για τις 770.000 του 2007, η προπαγάνδα μιλούσε και μιλά πάντα για μεγάλη συμμετοχή.

Βέβαια, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Ουδείς ενδιαφέρεται – πλην αυτών που έσπευσαν να ψηφίσουν τον κ. Βενιζέλο.

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που τον Φεβρουάριο του 2010 είχε δηλώσει πως ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ «θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, η χώρα πρέπει να αναζητήσει λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης».

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που τον Μάρτιο του 2010 (Βήμα, 14 Μαρτίου), είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα».

Και: «Δεν βοηθά να μιλούμε συνεχώς για το ΔΝΤ. Διότι, είναι σα να θέτουμε σε αμφισβήτηση την ικανότητά μας να δανειζόμαστε. Δεν πρέπει, λοιπόν, με τον τρόπο που συζητούμε να βοηθούμε την αυτοεκπλήρωση μιας προφητείας».

Και (Νέα, 22 Μαρτίου 2010): «Να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας. Η συζήτηση για το ΔΝΤ υπονομεύει τη συνολική προσπάθεια της χώρας».

Μετά, άλλαξε γνώμη. Και απλώς μας διαβεβαίωνε πως δίνει τη «μάχη των μαχών», που οδήγησε στην επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά αυτή «δεν είναι πραγματική χρεοκοπία».

Και πως όλα αυτά τα κάνει στο… όνομα των φτωχών και των αδυνάτων!

Και πως το χαράτσι μέσω ΔΕΗ είναι… δίκαιο, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης… άδικη πλην αναγκαία!

Την είχε βαφτίσει μάλιστα και… ασφάλιστρο κινδύνου!

Τώρα, ο κ. Βενιζέλος εγκαταλείπει τον «πόλεμο της γενιάς του» και ρίχνεται στη μάχη των επερχόμενων εκλογών.

Εντάξει, αλλά μετρήσατε σωστά; Μήπως το ποσοστό που εξασφάλισε την περασμένη Κυριακή ξεπέρασε το 100%;

Υ.Γ. Πληροφορηθήκαμε πως όσοι εκ των διαγραμμένων ψήφισαν προχθές επανεντάσσονται στο κόμμα. Συγγνώμη, αλλά πόθεν η συμμετοχή σε μια ψηφοφορία αποτελεί διαβαρήριο επιστροφής; Κι’ αν πήγαν να ψηφίσουν, αλλά έριξαν στην κάλπη μια… μούντζα; Τόσο… φανερή ήταν η… μυστική ψηφοφορία;


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.