Με αγωγές απειλεί την Ελλάδα η γερμανική Ένωση Προστασίας Επενδυτών

Η Ελλάδα πρέπει να επιφυλάξει την ίδια μεταχείριση σε όλους τους μικροεπενδυτές στην ΕΕ που έχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική Ένωση Προστασίας Επενδυτών DSW (Deutscher Schutzvereinigung fuer Wertpapierbesitz).

Στην ανακοίνωσή της, την οποία μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η DSW σημειώνει ότι έως τώρα είναι ενήμερη μόνο για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τους Έλληνες μικροεπενδυτές για τις ζημιές από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).

«Αν και πολλοί από τους θιγόμενους μικρούς επενδυτές (σ.σ.: στη Γερμανία) έχουν λάβει ήδη επιστολή από τις τράπεζές τους για την ανταλλαγή των ομολόγων, η νομική κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της DSW Μαρκ Τίνγκλερ και προσθέτει: «Μία δυνατότητα θα ήταν να αποδοθεί στους μικρούς επενδυτές το αντίτιμο της αγοράς των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους».

Ο κ. Τίνγκλερ προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει η ίδια μεταχείριση, οι επενδυτές θα προχωρήσουν σε αγωγές που μπορεί να οδηγήσουν σε χρεοκοπία. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγές από τους επενδυτές που δεν θα αποδεχτούν την ανταλλαγή των ομολόγων τους, εάν δεν εξυπηρετηθούν τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαρτίου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία επίσημη χρεοκοπία», δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος της DSW κ. Γίργκεν Κουρτς δήλωσε στο Bloomberg ότι πολλά από τα μέλη της δεν σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων ή έχουν καθυστερήσει την απόφασή τους έως ότου αποσαφηνισθούν οι νομικές αβεβαιότητες.

Οι επενδυτές που δεν θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων δεν θα χάσουν οτιδήποτε, αν η Ελλάδα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία, σε αντίθεση με τους επενδυτές που θα συμφωνήσουν μία απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.