Με προσωποκράτηση απειλεί η Τράπεζα Πειραιώς !

Ο στόχος της είναι να “μπλοκάρει” την έρευνα του directnews.gr για τις περίεργες δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που φέρεται να σχετίζονται με τον πρόεδρό της Μιχάλη Σάλλα και το στενό του περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τις εταιρείες αυτές – όπως έχουμε αποκαλύψει – διεξάγεται ήδη έρευνα από το ΣΔΟΕ, μετά από εντολή του αρμόδιου για τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη.

Ωστόσο, η Τράπεζα Πειραιώς στην προσπάθειά της να επιβάλει την απόλυτη σιωπή για το θέμα αυτό κατέθεσε σε βάρος μας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να αποσύρουμε τις σχετικές αναρτήσεις μας, με τίτλους «Η τράπεζα Πειραιώς και η έρευνα του ΣΔΟΕ» (17-1-2012), «Το έγγραφο του εισαγγελέα Γ. Πεπόνη για την Τράπεζα Πειραιώς» (21-1-2012) και «Μιχάλη Σάλλα κάτω τα χέρια σου από το directnews» (7-2-2012).

Μάλιστα, αν δεν συμμορφωθούμε… η ενάγουσα τράπεζα ζητάει, από το Δικαστήριο να επιβάλει στο directnews.gr χρηματική ποινή 5.900 ευρώ την ημέρα καθώς και την προσωπική κράτηση διάρκειας 4 μηνών στη νόμιμη διαχειρίστριά του!

Με τις ίδιες ακριβώς ποινές, μας απειλεί για… «κάθε μελλοντική διατάραξη της φήμης της από την ανάρτηση αντίστοιχου περιεχομένου καταχωρήσεων, ή άλλου ισοδύναμου δήθεν υποστηρικτικού υλικού»!!!

Και όλα τούτα επειδή, όπως υποστηρίζει η Πειραιώς στην αίτησή της «… λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας κάθε είδηση, ακόμα και προδήλως αβάσιμη, είναι ικανή να δημιουργήσει πανικό και αμφιβολία στους καταθέτες και τους επενδυτές».

Για να δούμε όμως ποιες είναι οι δήθεν αβάσιμες ειδήσεις που αναρτήσαμε;

α) Είναι αλήθεια ή όχι, πως στις 30 Αυγούστου 2010 το 4ο Τμήμα Ελέγχων του ΣΔΟΕ απέστειλε στην Τράπεζα Πειραιώς εμπιστευτικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 6793, με το οποίο ζητούσε την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών HADUS LIMITED, BRATZANO LTD, BEL GLOBAL INC, NASFIELD SA, PONTE FINANCE LTD, ELLENSBURG, DEALAND,FONBLANQUE, MGS REAL ESTATE, MS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕ, MED-CITY, MOORSTORE, ΣΕΜΕΛΗ, ΧΑΙΡΕΑΣ, ΩΚΥΘΟΗ, ΑΛΚΜΑΩΝ, STORMONT, AVECMAC, WOODFIN, INVARDO και ROODS;

Σημειώνεται, ότι το ΣΔΟΕ ζητούσε ακόμη να αποσταλούν αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων που είχαν συναφθεί μεταξύ της Πειραιώς και των εν λόγω εταιρειών, καθώς και αντίγραφα τυχόν αποφάσεων για ρύθμιση ή απόσβεση των δανείων τους.

Είναι αλήθεια ή όχι, πως μέχρι τουλάχιστον πριν λίγες μέρες η Τράπεζα Πειραιώς δεν είχε απαντήσει στο συγκεκριμένο έγγραφο;

β) Είναι αλήθεια ή όχι, πως στις 8 Νοεμβρίου 2011, ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης βεβαίωσε με επίσημο έγγραφό του, ότι εναντίον υπευθύνων της Τράπεζας Πειραιώς έχει παραγγελθεί και νέα ποινική προκαταρκτική εξέταση με τα στοιχεία ΟΙΚ. ΣΔ.ΠΕ.4/22-9-2011, η οποία έχει ανατεθεί στο ΣΔΟΕ όπου και εκκρεμεί;

Μήπως ο κύριος Σάλλας θεωρεί πλαστά τα έγγραφα που δημοσιεύουμε;

Εάν οι έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας είναι απαλλακτικές για τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, φυσικά και θα το αναδείξουμε ως θέμα.

Έως τότε όμως δεν πρόκειται να υποκύψουμε στους ισχυρούς του χρήματος και στα κάθε λογής μέσα που διαθέτουν.

Για παράδειγμα, οι κοινοί θνητοί που προσφεύγουν στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων παίρνουν δικάσιμο για τον ερχόμενο Ιούλιο, δηλαδή 5 μήνες μετά την κατάθεση της αίτησης.

Οι τραπεζίτες προφανώς ανήκουν… σε άλλη κατηγορία πολιτών, αφού η Πειραιώς κατάφερε και πήρε δικάσιμο μέσα σε 18 μόνο μέρες και συγκεκριμένα για τις 9 Μαρτίου.

Εμείς δεν πρόκειται ούτε να κρυφτούμε, ούτε να φυγοδικήσουμε. Θα δώσουμε τη μάχη μας για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Ακόμα και αν χρειαστεί να υποβληθεί η διαχειρίστριά του directnews.gr στο επαχθές μέτρο της προσωποκράτησης, (αφού χρήματα δεν έχει για να δώσει στην Τράπεζα Πειραιώς), η δημοσιογραφική έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει. Έστω και μέσα από τη φυλακή.

____________________________________________________________________________________________

Trapeza_peiraiws

_______________________________________________________________________________________________________________________

Trapeza_peiraiws

 

directNEWS.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.