Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Μη βιώσιμο και το γαλλικό χρέος…

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο στα σημερινά επίπεδα, καταλήγει ειδική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία «βλέπει» ως επόμενα θύματα της κρίσης χρέους τη Γαλλία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δυναμική και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης διαπιστώνει ότι οι πρώτες ανησυχητικές ενδείξεις για την Ελλάδα είχαν εμφανιστεί το 2002, ενώ οι δείκτες βιωσιμότητας έφτασαν στο «κόκκινο» το 2009.

Ενας από τους λόγους που πυροδότησαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα -πέραν της πιστωτικής κρίσης του 2008 και των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας- ήταν οι στρεβλώσεις στην αγορά ακινήτων: υψηλές τιμές και μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης από χαμηλά εισοδήματα.

Τα συμπεράσματα αυτά ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη μεγαλύτερου «κουρέματος» από αυτό που είχε αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου. Ταυτόχρονα, επιταχύνει τις διεργασίες για την εξεύρεση ενός νέου προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις σε επίπεδο τραπεζών, ΕΚΤ και ΔΝΤ, για «κούρεμα» της τάξης του 30-50% του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, την Τρίτη άρχισε ένας νέος γύρος επαφών στη Ρώμη μεταξύ του Institute of International Finance υπό τον γενικό διευθυντή του Τσαρλς Νταλάρα και των τεχνοκρατών της Κομισιόν με επικεφαλής τον πρόεδρο της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, Βιτόριο Γκρίλι, για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ενός εθελοντικού μεν, αλλά μεγαλύτερου haircut.

Οι συζητήσεις, τις οποίες επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, θα συνεχιστούν και την εβδομάδα αυτή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Η αρχική πρόταση του Ιουλίου προέβλεπε απώλειες 21% για τις τράπεζες και μείωση του ονομαστικού χρέους (haircut) κατά 11,5%. Τώρα, εξετάζεται ένα σενάριο που θα οδηγεί σε απώλειες της τάξης του 40% σε όρους καθαρής παρούσης αξίας των ομολόγων (NPV) για τις τράπεζες. Στόχος είναι η εθελοντική συμμετοχή, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να θεωρηθεί η απόφαση αυτή πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία.

Στο «κόκκινο» και η Γαλλία

Ομως, τα πράγματα φαίνεται να γίνονται πιο περίπλοκα, καθώς το πρόβλημα χρέους δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και χώρες που ανήκουν στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Η Επιτροπή στην ίδια μελέτη διαπιστώνει ότι

«ακόμα και υπό το πιο αισιόδοξο σενάριο, το δημόσιο χρέος της Γαλλίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμα, ενώ υπό κάποια άλλα σενάρια κρίνονται ως μη βιώσιμα και εκείνα της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας».

Από το συμπέρασμα αυτό γίνεται σαφές ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει ξεφύγει από τους λεγόμενους αδύναμους κρίκους (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία), που έχουν ήδη λάβει βοήθεια από την τρόικα, και απειλεί μεγάλες οικονομίες όπως της Γαλλίας. Αυτό άλλωστε το έχει επισημάνει πολλές φορές ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί πως, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα λιτότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τότε το δημόσιο χρέος σε επίπεδο Ευρωζώνης θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ μετά το 2020.

kostasxan.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>