Μη… ξεσκονίζετε τις κάλπες

Της Μαρίνας Μάνη

«Μην περιμένει κανείς ότι μετά την απόφαση του Eurogroup θα πρέπει να ξεσκονίσουμε τις κάλπες. Έχουμε δρόμο ακόμη». Η παρατήρηση κυβερνητικού παράγοντα έρχεται να προσγειώσει όσους βιάστηκαν τα ξημερώματα να μαδήσουν τη μαργαρίτα των εκλογών ψάχνοντας την καλύτερη προ-Πασχαλινή Κυριακή.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς:

– Πρώτον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ομολογιούχους για συμμετοχή στο «κούρεμα» θα γίνει αύριο και η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες το μίνιμουμ.

– Δεύτερον, το ΔΝΤ θα επικυρώσει τη συμμετοχή του στο «πακέτο» στο δεύτερο 15μερο του Μαρτίου –λογικά, όχι μετά τις 20 του μήνα.

– Τρίτον, πριν από τα τέλη αυτού του μήνα δεν θα έχει δρομολογηθεί –λένε– το σύνολο των άμεσων υποχρεώσεων που απορρέουν για τη χώρα λόγω PSI – νέας δανειακής σύμβασης.

Κι επειδή μετά από όλα αυτά… έρχεται Πάσχα (15 Απριλίου) οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τοποθετούν τις εκλογές «κάπου στις αρχές Μαϊου», κι εμφανίζουν «αισιόδοξη» την πρόβλεψη για διεξαγωγή τους στις 29 Απριλίου.

Κι επισημαίνουν ότι αυτή η συζήτηση γίνεται με τα σημερινά δεδομένα, καθώς τυχόν καθυστερήσεις ή απρόβλεπτοι παράγοντες, εντός κι εκτός χώρας, θα την ακυρώσουν εκ νέου.

Υπενθυμίζουν δε, με νόημα ότι με βάση την αρχική συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν… προχθές. Και ότι η ΝΔ ζητά επισήμως να στηθούν οι κάλπες στις 8 Απριλίου – δηλαδή να διαλυθεί η Βουλή πριν την τυπική ολοκλήρωση του PSI.

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.