Μη… ξεσκονίζετε τις κάλπες

Της Μαρίνας Μάνη

«Μην περιμένει κανείς ότι μετά την απόφαση του Eurogroup θα πρέπει να ξεσκονίσουμε τις κάλπες. Έχουμε δρόμο ακόμη». Η παρατήρηση κυβερνητικού παράγοντα έρχεται να προσγειώσει όσους βιάστηκαν τα ξημερώματα να μαδήσουν τη μαργαρίτα των εκλογών ψάχνοντας την καλύτερη προ-Πασχαλινή Κυριακή.

Σύμφωνα λοιπόν με τους υπολογισμούς:

– Πρώτον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ομολογιούχους για συμμετοχή στο «κούρεμα» θα γίνει αύριο και η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες το μίνιμουμ.

– Δεύτερον, το ΔΝΤ θα επικυρώσει τη συμμετοχή του στο «πακέτο» στο δεύτερο 15μερο του Μαρτίου –λογικά, όχι μετά τις 20 του μήνα.

– Τρίτον, πριν από τα τέλη αυτού του μήνα δεν θα έχει δρομολογηθεί –λένε– το σύνολο των άμεσων υποχρεώσεων που απορρέουν για τη χώρα λόγω PSI – νέας δανειακής σύμβασης.

Κι επειδή μετά από όλα αυτά… έρχεται Πάσχα (15 Απριλίου) οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τοποθετούν τις εκλογές «κάπου στις αρχές Μαϊου», κι εμφανίζουν «αισιόδοξη» την πρόβλεψη για διεξαγωγή τους στις 29 Απριλίου.

Κι επισημαίνουν ότι αυτή η συζήτηση γίνεται με τα σημερινά δεδομένα, καθώς τυχόν καθυστερήσεις ή απρόβλεπτοι παράγοντες, εντός κι εκτός χώρας, θα την ακυρώσουν εκ νέου.

Υπενθυμίζουν δε, με νόημα ότι με βάση την αρχική συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν… προχθές. Και ότι η ΝΔ ζητά επισήμως να στηθούν οι κάλπες στις 8 Απριλίου – δηλαδή να διαλυθεί η Βουλή πριν την τυπική ολοκλήρωση του PSI.

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *