Μια ιστορική δικαστική απόφαση για τις συντάξεις και όχι μόνο…

Τι προβλέπει απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τυνταξιοδοτικά δικαιώματα και γιατί αναμένεται να λειτουργήσει ως κεραυνός εν αιθρία στο συνταξιοδιοτικό – ασφαλιστικό δίκαιο της χώρας

Η απόφαση είναι της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι εξ αυτού του λόγου η βαρύτητα της είναι σημαίνουσα. Τι προβλέπει; Ότι στο εξής οι δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το γενικότερο οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον. Δηλαδή, ο δικαστές πριν γνωμοδοτήσουν θα πρέπει να συνυπολογίζουν την γενικότερη κακή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και κατόπιν να αποφασίζουν για το αν πρέπει να δοθούν και σε ποιους διάφορα επιδόματα, παροχές κλπ.

Το γεγονός ότι επ αυτού γνωμοδότησε η ολομέλεια ανώτατου δικαστηρίου, δίνει εξαιρετική βαρύτητα στην εξέλιξη, καθώς την καθιστά αμετάκλητη. Και βεβαίως, λόγω του περιεχομένου της, θα μπορούσε κανείς να πει ότι διακρίνεται από μια ιστορική χροιά, καθώς στο εξής το δημόσιο θα μπορεί να αντικρούει στα ακροατήρια τις θέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όταν θα διεκδικούν διάφορα δικαιώματα τους, που θα φτάνουν έως τις δικαστικές αίθουσες. Γι αυτό κι αναμένεται να λειτουργήσει περίπου ως κεραυνός εν αιθρία στο συνταξιοδιοτικό – ασφαλιστικό δίκαιο της χώρας.

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.