Μπλόκο στους ιδιοκτήτες μέσω νέου κωδικού στη δήλωση

Νέο κωδικό που στοχεύει στο να φέρει στην επιφάνεια διαφορές μεταξύ της πραγματικής επιφάνειας των κατοικιών και αυτής που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα περιλαμβάνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, θα κληθούν να αναγράψουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τον αριθμό παροχής του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως αυτός εμφανίζεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών παρόχων.

Με αυτό τον τρόπο το ΥΠΟΙΚ θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει αν η επιφάνεια που δηλώθηκε στο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης (Ε1), είναι ίδιος με αυτόν που αναγράφεται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που στη ΔΕΗ έχουν δηλωθεί λιγότερα τετραγωνικά, οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στη συγκεκριμένη παράβαση, κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμα αναδρομικά για μία πενταετία, λόγω μη καταβολής του φόρου ακίνητης περιουσίας που αντιστοιχεί στα επιπλέον τετραγωνικά που έχουν αποκρυβεί. Επίσης θα πληρωθούν αναδρομικά δημοτικά τέλη και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) καθώς και αυξημένο Ειδικό Ετήσιο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα.  Ο ίδιος κωδικός θα χρησιμεύσει στο να εισπράττεται το ΕΕΤΗΔΕ απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών και να αποσυνδεθεί η πληρωμή του από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *