Μόνο τρεις Ειρηνοδίκες στη Θεσσαλονίκη για τις αιτήσεις ρύθμισης χρεών

Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι αιτήσεις δανειοληπτών στα Ειρηνοδικεία της χώρας για τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Φωτεινή Αχτσίδου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση της δικηγορικής παράταξης «Δικηγορική Συνεργασία – Ανεξάρτητοι», κατά το 2011 κατατέθηκαν στο Ειρηνοδικείο της πόλης 1.343 αιτήσεις για ρύθμιση χρεών, ενώ κατά το πρώτο 3μηνο του τρέχοντος έτους κατατέθηκαν ήδη 484. Όπως είπε η ίδια, από τις αρχές του περασμένου χρόνου, το Ειρηνοδικείο δίκασε περί τις 200 προσφυγές δανειοληπτών και εξέδωσε 65 αποφάσεις. Οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις αιτήσεις που υποβάλλονται τώρα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, η δικάσιμος προσδιορίζεται για τον Απρίλιο του 2016, παρότι ο νόμος προβλέπει ότι η δικάσιμος πρέπει να οριστεί εντός 6μηνου από τη στιγμή υποβολής της αίτησης. Ένα στοιχείο που δεν επιτρέπει την ταχύτερη εκδίκαση αυτών των υποθέσεων αποτελεί ο περιορισμένος αριθμός δικαστών, αφού, στη Θεσσαλονίκη μόλις τρεις Ειρηνοδίκες ασχολούνται με τις αιτήσεις ρύθμισης χρεών.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε η δικηγόρος και μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) Θεσσαλονίκης, Ζηνοβία Καδηγιαννάκη, η οποία παρουσίασε στοιχεία σχετικά με το προφίλ των συνολικά 2.300 μελών – δανειοληπτών που απευθύνθηκαν μέχρι στιγμής για το εν λόγω θέμα στην Ένωση. Όπως γνωστοποίησε, το 48% είναι εργαζόμενοι, το 32% άνεργοι και το 20% συνταξιούχοι. Το 53% είναι άνδρες και το 47% γυναίκες, ενώ επτά στους δέκα (74%) διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Σε ό,τι αφορά την περιοχή διαμονής τους, το 29% είναι από την ανατολική Θεσσαλονίκη, το 28% από τη δυτική, το 12% από το κέντρο της πόλης, ενώ ποσοστό 31% διαμένει σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.