Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προβλέπει το νέο μνημόνιο

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το δεύτερο τρίμηνο του έτους προβλέπονται με το νέο Μνημόνιο, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα απελευθερωθούν πλήρως, με εξαίρεση όσους καταναλωτές υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο του Μνημονίου αναφέρεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 «υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα…

προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές».

Στη συνέχεια, προστίθεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 «η κυβέρνηση καταργεί τα νόμιμα τιμολόγια για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών».

Στο πλαίσιο των μέτρων «για την αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», μέσα στο πρώτο τρίμηνο η κυβέρνηση πρέπει να οριστικοποιήσει «τα μέτρα που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Στο δεύτερο τρίμηνο, θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, με στόχο αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το Νοέμβριο του 2013.

Στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να πωλήσει υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα και άλλα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία σε επενδυτές.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, η εν λόγω πώληση είναι χωριστή από την αποεπένδυση της λιγνιτικής παραγωγικής ικανότητας που προβλέπεται στην απόφαση της Κομισιόν για την ελληνική υπόθεση λιγνίτη.

www.exipno.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *