Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό από τον Ιούνιο

Θέμα ασφαλιστικού θα ανοίξει εκ νέου τον Ιούνιο, καθώς η τρόικα θα επιστρέψει στη χώρα μας.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί μια σειρά «καυτών» θεμάτων, όπως είναι οι περικοπές στις συντάξεις, οι παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας, οι μειώσεις στο εφάπαξ και ο περιορισμός των κοινωνικών επιδομάτων.

Από τις νέες παρεμβάσεις απειλούνται κατά κύριο λόγο όσοι παίρνουν κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ ή εισπράττουν επικουρικές συντάξεις από ελλειμματικά Ταμεία. Περικοπές έρχονται και στο εφάπαξ σε όσους φορείς πρόνοιας είναι σε αδιέξοδο, με μεγάλους χαμένους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με την αρχή να γίνεται από τον περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων. Η τρόικα αναμένεται να ζητήσει τον περιορισμό της… πρόωρης φυγής στη σύνταξη, καθώς αυτό «κοστίζει» στα Ταμεία.

Πάντως, η έκταση των παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό θα εξαρτηθεί από την πορεία των οικονομικών του ασφαλιστικού συστήματος. Για παράδειγμα, αν αποφασιστούν και νέες μειώσεις μισθών, θεωρείται δεδομένο πως θα υιοθετηθούν σκληρότερες προτάσεις στο «μέτωπο» των συντάξεων.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό από τον Ιούνιο

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>