Να γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει με στάση πληρωμών στις επόμενες εβδομάδες

Τα δημόσια ταμεία διαθέτουν σήμερα μόλις 600 εκατ. ευρώ τα οποία δεν αρκούν παρά για να καλύψουν το 1/3 των πληρωμών για μισθούς και συντάξεις τον Νοέμβριο, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια του το XrimaNews.gr για τις λήξεις ελληνικών ομολόγων, λήγουν ομόλογα ύψους μεγαλύτερου των 10 δις ευρώ, για τα οποία φυσικά δεν υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθούν.

 Στο Γενικό Λογιστήριο ελπίζουν σε είσπραξη 5 δις ευρώ φόρων μέσα στο Νοέμβριο, δηλαδή 800 εκ. ευρώ περισσότερων σε σχέση με τον Οκτώβριο (πώς ακριβώς θα γίνει αυτό που έχουν παγώσει τα πάντα;) ειδάλλως δεν υπάρχουν χρήματα για πληρωμή δανειστών και μισθών. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η είσπραξη φόρων και εκτάκτων εισφορών.

Προκειμένου να κλείσουν μερικές τρύπες η Ελλάδα θα προχωρήσει την Τρίτη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με στόχο την άντληση έως 1,9 δις ευρώ. Το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα για έξι μήνες είναι το υψηλότερο αντίστοιχο στον κόσμο και ανέρχεται στο 4,86% (με βάση την τελευταία παρόμοια δημοπρασία).

Σύμφωνα με αποκλειστικότητα του XrimaNews.gr παρά τη 'στήριξη' από την Τρόικα η Ελλάδα εξακολουθεί να δανείζεται το 50% των κεφαλαίων που χρειάζεται από τις αγορές, με καταστροφικά επιτόκια.

Έτσι την Τρίτη θα επιχειρήσει να δανειστεί μεταξύ 1 και 2 δις ευρώ καταβάλλοντας περισσότερο επιτόκιο απ' ότι οι περισσότερες πολιτισμένες χώρες του κόσμου για να δανειστούν για 10 ή και περισσότερα χρόνια.

Δυστυχώς αυτή είναι η οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα σήμερα, αρκετά διαφορετική απ' ότι την περιέγραφαν πριν 1,5 χρόνο η κυβέρνηση και η Τρόικα. Άντε να δούμε πού θα είμαστε σε 1,5 χρόνο από τώρα.

XrimaNews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.