Ξαμολήθηκαν οι… θαθάδες και… θαθαδιάζουν τον κοσμάκη!

Του Άγγελου Πυριόχου

«Θα σας εξαφανίσομεν», που έλεγε και ο Κωνσταντάρας. Επιστροφή στα «θα», ξαμολήθηκαν οι θαθάδες και θαθαδιάζουν τον κοσμάκη. Που θαθάνατο να πάθουν. Όχι άλλα θα. Πείτε κάτι άλλο. Όχι, ίσως, μπορεί, καθόλου. Όχι πάλι θα. Θα μας κάνουν το ένα, θα μας κάνουν το άλλο, μας έκαναν τα τρία δύο, αλλά γι αυτό, κουβέντα. Θα είναι δίπλα στον πολίτη. Κάτω απ’ τον πολίτη. Πάνω απ’ τον πολίτη. Κάτω από τον πολίτη. Πάνω απ’ τον πολίτη κι αν είναι πάνω σου ο Βενιζέλος, καταλαβαίνεις. Θα φέρουν ανάπτυξη.
Με βάρκα. Αλλοι με την βάρκα μας. Θα κάνουν αυξήσεις. Παντού. 

Ακόμα και σε μισθούς. Ακόμα και σε συντάξεις. Για ΔΕΚΟ και λοιπές φιλολαϊκές υπηρεσίες δεν το συζητώ. Καθημερινές αυξήσεις. Θα διώξουν την τρόικα.  Μνημόνια και τέτοια, κομμένα. Θα προσλάβουν, θα προσλάβουν… Δηλαδή, θα γίνουμε επιτέλους μπουρδέλο. Αρτια οργανωμένο. Το λένε με υπονοούμενα. Δεν θα ξαναδώσουν δάνεια οι τράπεζες. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση και τον αποκεφαλισμό των καταθετών. Θα μας κάνουν γεφύρια. Θα τα κάνουν θάλασσα. Κάθεσαι εσύ στα Τζουμέρκα π.χ. Τι είναι τα Τζουμέρκα. Βουνό. Μύκονο θα στα κάνουν. Μέχρι τη Μπεζαντάκου θα σου φέρουν.  Θα φέρουν τουρισμό: και ξενοδοχεία θα φέρουν. Οταν θα έρθει ο τουρισμός δεν θα φτάνουν τα δικά μας. Για τέτοια πράγματα μιλάμε. Σύνταξη 150. Θα την κάνουν για να μπορούμε να ζούμε περισσότερο. Θα επιτρέπουν την αυτοκτονία στα 50. Γλιτώνεις 100 χρόνια φτώχειας. Πόσο θράσος αλήθειας. Τα λένε και δεν ντρέπονται. Θα κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Χθες σε τοπικό ραδιόφωνο άκουσα 15 υποψηφίους. Μιλούσαν για άλλη χώρα, άλλους κατοίκους, άλλα αντ’ άλλων να ψηφίσουμε. 

* Πρόβατα σε σφαγή μάς θέλει ο Προβόπουλος. Μόλις κρεμαστεί στο τσιγκέλι και ο τελευταίος, θα μιλήσει με αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο Θεός να μας αναπαύσει. Καλοφάγωτοι!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αναμφισβήτητα. Εχουμε εκλογές. Υποψηφίων φαεινότερον. Θα πληρώσουμε της Παναγίας τα εκατομμύρια για τις προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων. Αλίμονο, για τα ευρώ τα κάνουν όλα για τα ευρώ. Ως εδώ καλά. Ας πούμε. Εξηγήστε μου όμως κάτι, γιατί άνθρωπος είμαι κι εγώ, ώς ενός σημείο φτάνει το μυαλό μου. Μετά, υπάρχει απαγορευτικό. Ο κ. Βενιζέλος είναι διεκδικητής τίτλου. Εντάξει; Εντάξει. Και ο κ. Σαμαράς το ίδιο. Εντάξει; Εντάξει.

Σε περίπτωση νίκης του κ. Βενιζέλου, θα γίνει πρωθυπουργός, δεν το διαπραγματεύεται καν. Τότε γιατί σε περίπτωση που νικήσει ο κ. Σαμαράς -και όλα αυτό δείχνουν- ο Ευάγγελος κάνει δηλώσεις τύπου “εάν και οι άλλες δυνάμεις αποδεχτούν τη λύση Σαμαράς πρωθυπουργός, θα μπορούσαμε και αυτό να το συζητήσουμε». Εντάξει. Κάτι καταλαβαίνω. Όχι όλα, αλλά κάπου πάει το μυαλό μου. Και μετά, μας ρίχνει και ένα «μονόδρομος ή συνεργασία». Τότε γιατί πήραμε το λάθος δρόμο των εκλογών; Ποιος αφαίρεσε τη σήμανση;

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ

Ελλάς, η χώρα των ανέκδοτων. Εδώ όλα τα ανέκδοτα γίνονται πραγματικότητα. Να τα κόψουμε παιδιά. Τα ακούν κάποιοι και τα κάνουν πράξη. Λέγαμε για τον Μάκη Ψωμιάδη. Συνελήφθη στα Σκόπια. Λέγαμε ότι πρέπει να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία και όχι FYROM για να μας τον δώσουν πίσω. Και όντως έτσι έγινε. Μωρέ τι να τον κάνουμε; Ας τον κρατήσουν. Ο πρώτος είναι κι ο τελευταίος. Ας του δημεύσουν την περιουσία. Ο πρώτος θα είναι. Free Maki. Διότι εδώ που φτάσαμε θα μας κλέψει και τη Μακεδονία.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΄Η ΤΙΠΟΤΑ

Τίποτις. Που θα έλεγε και ο Χατζηχρήστος. Η κ. Παπαρήγα θεωρεί κακό παράδειγμα τις γαλλικές εκλογές για τις επικείμενες ελληνικές. Το ΚΚΕ δεν θέλει αριστερή συμμαχία, διότι αν γίνει κυβέρνηση, ποιος θα κάνει κινητοποιήσεις; Θα λέει η Αλέκα στη Λιάνα «κατέβα κλείσε το κέντρο της Αθήνας, θα εξαγγείλω απολύσεις»; Δεν γίνονται αυτά. Θα γονατίσει ο λαός. Και ’γω στα γόνατα έπεσα. Βοήθα Θεέ μου, σώσε τις κινητοποιήσεις. Αν μείνουμε ακίνητοι, θα πιαστούμε. Εως και κορόιδα.

ΟΧΙ ΝΕΡΟ… ΚΟΛΩΝΙΑ

Γαλλία να γίνουμε. Δεν ξέρω τώρα, παλιά το μισούσαν το νερό, γι’ αυτό έριχναν πάνω τους αρώματα. Κυκλοφορούσαν ιδρωμένοι και μύριζαν μυζήθρα αρωματισμένη με Σανέλ, αν και δεν είχε γεννηθεί τότε η Κοκό. Στα σχέδια εξυγίανσης των ΔΕΚΟ οι υπηρεσίες ύδρευσης θα προχωρήσουν σε αύξηση τιμολογίων. Ετσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και χρήμα στο ταμείο και βοήθεια στη φορολόγηση, αφού το νερό θα θεωρηθεί είδος πολυτελείας. Η κατανάλωση προστίθεται στο πόθεν έσχες. Τίποτα τυχαίο. Εγώ βρίσκω κι άλλη πλεκτάνη. Εάν γυρίζουμε όλοι άπλυτοι, υπάρχει περίπτωση να καλυφθεί η πολιτική βρωμιά.

ΤΟ ΚΑΤΩ… ΠΑΝΩ

Κάτω οι μισθοί. Δεν είναι σύνθημα, είναι γεγονός. Όταν λέμε κάτω οι μισθοί, εννοούμε εκεί που υπάρχουν μισθοί. Αραιά και πού τους συναντάς πλέον. Κάτω λοιπόν οι μισθοί ως αμοιβή. Κι όσο κάτω, τόσο πάνω όλα τα υπόλοιπα. Αυτό είναι μέτρο αναπτυξιακό. Βουλγαρία. Αν και βλέπω και την Ολλανδία να γίνεται Βαλκάνια.

Υπομονή σύντροφοι. Οι πολιτικοί οργανώνουν το σύμπαν, όμως έχει άλλα όργανα που αλλιώς εργάζονται. Μέχρι να γίνει Βουλγαρία η Ευρώπη, εμείς… Κίνα. Ακριβαίνουν κι άλλο τα εισιτήρια στα ΜΜΜ. Τρία Μ. Αρα η μετακίνηση των εργαζομένων ασύμφορη. Εδώ, μπαίνει η Κίνα. Δεν θα φεύγουμε από τη δουλειά. Θα μένουμε εκεί. Πίσω από κάγκελα. Όπως Κίνα. Εξοδος μόνο το Σ/Κ. Μπορείτε να το πείτε και σκατά. Όπως Κίνα.

ΘΕΟΚΟΥΛΑ

1) Χρυσοχοϊδης: «Χίλιοι λαθρομετανάστες στην Αμυγδαλέζα εντός Μαϊου». Μήπως να κάνετε κάτι για τις 1.000 ληστείες την ημέρα;

2) Κυρία Διαμαντοπούλου, όχι συγκεντρώσεις σε ταβέρνες. Θα σας κατηγορήσουν ότι τρώτε. «Αννα τρως και ψεύδεσαι και τρως» που θα ’λεγε και η Βλαχοπούλου.

3) Α, μη βρίζετε τον Πρωτόπαπα, θα πάτε μέσα. Ακου τώρα…

4) Βενιζέλος: Λάθος του Γιώργου το πρώτο μνημόνιο. Κάποιος να του πει για τη λάθος απομάκρυνση εκ του ταμείου.

5) Και αρχαίος αμφορέας στο σπίτι του Ακη. Φορέας και αμφορέας πάει πολύ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.