Οικονομική αστυνομία:Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα

Πλήρη αδυναμία της οικονομικής αστυνομίας να προχωρεί σε συλλήψεις φοροφυγάδων και άλλων οικονομικών παραβατών λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων και της έλλειψης υποδομης και προσωπικού εξέφρασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Η συνάντηση έγινε στον Άρειο Πάγο και ο κ.Παπαγιαννόπουλος ουσιαστικά ζήτησε απο τον εισγαγελέα να αλλάξει η δικασικαία και να αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες σύλληψης απο την οικονομική αστυνομία και αυτές να γίνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις συλλήψεις που πραγματοποιούν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας γιατί υπάρχει μικρός αριθμός προσωπικού, ενώ οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα συνεχώς αυξάνονται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με ανεπισημα στοιχεία οι δικογραφίες που χειρίστηκαν το Φθινόπωρο που συστάθηκε μέχρι σήμερα οι οικονομικοί εισαγγελείς και διεκπαιρεώθηκαν από τγην οικονομική αστυνομία ξεπερνούν τις 1000. Ετσι ο κ.Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι βασικός στόχος και βασική απασχόληση της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η έρευνα και όχι οι συλλήψεις. Το πρόβλημα επιτείνει, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ το γεγονός ότι η Οικονομική Αστυνομίας δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορεί να προβαίνει σε συλλήψεις με αποτέλεσμα άνδρες της να φεύγουν από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια.

Το αίτημα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για ανέθεση των σχετικών συλλήψεων στα κατά τόπιυς αστυνομικά τμήματα θα εξετάσει ο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής (προϊστάμενος των οικονομικών εισαγγελέων) και θα εισηγηθεί στον κ.Τέντε.

planet-greece.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.