Οι Έλληνες φτώχυναν πιο πολύ από Ιρλανδούς και Πορτογάλους

Οι Έλληνες έχασαν διπλάσια ποσοστό εισοδήματος σε σχέση με τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς. Στη συγκεκριμένη παραδοχή προχώρησε το μεσημέρι στο Ζάππειο, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης ( Τask Force) για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου με αφορμή την υποβολή της δεύτερης έκθεσης προόδου για την στήριξη που παρέχει η ΕΕ στην Ελλάδα.

Ο κ. Ράιχενμπαχ πρόσθεσε, πάντως, ότι αυτή τη στιγμή φτωχότερες χώρες συνδράμουν με οικονομική βοήθεια την Ελλάδα – “και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αναλογιστούμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη διαπίστωση σχετίζεται με το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το οποίο είναι σαφώς μεγαλύτερο συγκριτικά προς άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Η δεύτερη έκθεση της Τask Force περιγράφει την πρόοδο που σημειώθηκε όσον αφορά την ταχύτερη απορρόφηση κονδυλίων της ΕΕ από την Ελλάδα (πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ) και την οργάνωση και εφαρμογή της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα σε εννέα καίριους τομείς με την υποστήριξη είκοσι περίπου κρατών μελών, της Επιτροπής και του ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος Barroso προέβη σχετικά στην ακόλουθη δήλωση: «Το μέλλον της Ελλάδας προϋποθέτει την αποκατάσταση τόσο της δημοσιονομικής σταθερότητας όσο και του δυναμικού ανάπτυξης της χώρας. Η στήριξη που παρέχει η Ομάδα Δράσης της Επιτροπής αποτελεί βασικό στοιχείο για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα. Η αλληλεγγύη που δείχνουν πολλά κράτη μέλη, η Επιτροπή και άλλοι διεθνείς οργανισμοί αποτελεί ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα προς τη χώρα. Ας οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα μέλλον για την Ελλάδα».

Διαβάστε εδώ όλη την έκθεση της Task Force

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *