Οι “δορυφόροι” της Γερμανίας βγαίνουν εκτός τροχιάς λόγω οικονομικής κρίσης

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Παγωμένο σαν το κλίμα στην Β. Ευρώπη. Δανία, Ολλανδία και τώρα Σουηδία, παραδοσιακοί «δορυφόροι» της Γερμανίας, βγαίνουν εκτός τροχιάς. Το πρότυπό τους δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Και πλέον και η ίδια η Γερμανία της Merkel, έχει δικά της προβλήματα πίσω από την «τελειότητα» της καγκελαρίου. Ίσως τώρα σταματήσουν, εκτός από τους ακροδεξιούς, να μας βρίζουν και να σταματήσουν τον λαϊκισμό ότι μεταδίδουμε την κρίση:
· «H τραπεζική κρίση στην Δανία επιδεινώνεται, καθώς τα δάνεια στις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες διογκώνονται, ενώ η αγορά ακινήτων δεν ανακάμπτει», ανέφερε ο επικεφαλής της Εποπτικής Χρηματοπιστωτικής Αρχής (FSA). Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, o Γενικός Διευθυντής της FSA, Ulrik Noedgaard, σημείωσε ότι, «έχουμε μια μικρή ομάδα ιδρυμάτων(αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Δανίας), όπου θεωρούμε πως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα φερεγγυότητας τους επόμενους 12-18 μήνες». Τονίζεται ότι, η Δανία δεν έχει ακόμη ανακάμψει από τη «φούσκα» των ακινήτων που «έσκασε» το 2007, πλήττοντας τις επιχειρήσεις, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους, ενώ οι αγρότες ακόμα αγωνίζονται να ξεπληρώσουν τα δάνεια τους.»

· «Όταν η χώρα σου είναι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη μια από τις 3 πρώτες στην Ευρώπη, στο κατά κεφαλή εισόδημα είναι μέσα στις 5 πρώτες και στα επενδυτικά διαθέσιμα 1η μέσα στην ευρωζώνη μπορεί να πλησιάζει το σκαλοπάτι της χρεοκοπίας; Ασφαλώς όχι, τουλάχιστον για την ώρα. Έχει όμως φτάσει και ξεπεράσει τα όρια της χρεοκοπίας ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας. Πρόκειται για την Ολλανδία. Την περασμένη Παρασκευή το ινστιτούτο οικογενειακής οικονομίας Nibud ανακοίνωσε ότι ο 1/3 Ολλανδούς καθυστερεί «πέραν των ορίων» την εξόφληση των λογαριασμών του και ότι οι τρεις στους τέσσερις έχουν χρέη σε περισσότερες από μια τράπεζες είτε ιδιωτικές εταιρίες. Μόλις πριν δυο χρόνια ήταν μονό ο ένας στους δυο Ολλανδούς που είχε «χρέη αμφίβολης τύχης». Η καταβολή ενοικίων καθυστερεί όπως καθυστερεί και η πληρωμή χρεολυσιών και μερίδας ενεχυροδανειστήριων. Μείωση σημειώνουν και οι καταθέσεις σε τράπεζες στην Ολλανδία. Τον Φεβρουάριο κατά 4.04% σε σχέση με τον Ιανουάριο και τον Ιανουάριο 5.13% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011. Συνέπεια και αποτέλεσμα αυτής της «λανθάνουσας κρίσης» στην Ολλανδία είναι ότι σταμάτησε η αυτόματη εξόφληση χρέους(λ.χ. για νερό, ηλεκτρικό κλπ) από τις τράπεζες.»

· «Προβλήματα στο σουηδικό μοντέλο Αύξηση ανισοτήτων στη χώρα με το πιο επιτυχημένο κοινωνικό μοντέλο . Η Σουηδία καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση ανισοτήτων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, αύξηση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των ΗΠΑ… Ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η ανάληψη της εξουσίας από την κεντροδεξιά το 2006.» Η Σουηδία, πάντως, είχε κρίση λίγο παλαιότερα και βγήκε σώα, χάρη σε αλλαγή στο πολιτικό προσωπικό. Μόνο μια δημοσιογράφοςέγραψε ένα άρθρο ενάντια στην προπαγάνδα. Ο λαϊκισμός και εδώ περισσεύει.
· Η Φιλανδία, επίσης, βγήκε από την κρίση(αρχές 1990) σώα. Αλλά ξέχασε τον πόνο. Ο λαϊκισμός και ο ρατσισμός της δεν έχει προηγούμενο. Μόνο γι’ αυτό θα την θυμόμαστε. Καμιά πρόταση. Μόνο προκλήσεις.

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.