Οι «καημένοι» οι Τραπεζίτες, σε λίγο θα βγουν στο Σύνταγμα για «ελεημοσύνη»!

Γράφει ο Λάζαρος Ελευθεριάδης

Πραγματοποιήθηκε προχτές η εκταμίευση, της πρώτης δόσης, ύψους 25 δισ. Ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αναφερόμενος ο κ. Παπαδήμος γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και την Τρόικα επεξεργάζεται ορισμένες τεχνικές πτυχές του πλαισίου(!), το οποίο θα διέπει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Και εκτίμησε πως με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, και παράλληλα με την περαιτέρω αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, θα δημιουργηθούν νέες, ευνοϊκότερες συνθήκες για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας επομένως δια στόματος του κ. Πρωθυπουργού, εξαρτάται απόλυτα απο την πορεία του Τραπεζικού συστήματος έν Ελλάδι.

Τόσο καλά!!

Κατά τα άλλα εμείς οι “ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ” σε αυτόν τον τόπο, ζούμε και αναπνέουμε κατόπιν αδείας του Τραπεζικού συστήματος, δηλ. της οικονομικής “χούντας” των Τραπεζιτών.

Και το κράτος απαθές “περί άλλων τυρβάζει”, λειτουργώντας με φοβικά σύνδρομα απέναντι στούς “ιδιοκτήτες”, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη χειρότερη έκφραση, αντί να οριοθετήσει την ασύδοτη λειτουργία των Τραπεζιτών, προστατεύοντας τον δύσμοιρο πολίτη-ιθαγενή αυτής της χώρας, ένα κράτος το οποίο νομοθετεί και “υπάρχει” δια την πλήρη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζιτών.

Αυτό το μοντέλο “εξουσίας-διακυβέρνησης”, επικαλούνται και υπηρέτησαν, ο κ. Α. Σαμαράς και ο κ. Ε. Βενιζέλος ακολουθώντας τας εντολάς “by the book” απο το νεοφιλελεύθερο “ντουέτο” της “ηγεσίας” της ΕΕ, την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί. Οι οποίοι βάλθηκαν να ιδρύσουν μια Ευρώπη των Τραπεζιτών, καταδυναστεύοντας τούς λαούς των, στερώντας τους των βασικών ελευθεριών τους, δημιουργώντας την “αστική νομενκλατούρα της Ενωμένης Ευρώπης” την νομενκλατούρα του μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου των Τραπεζιτών.

Με το παρόν άρθρο, αλλά και με το σημερινό πρωτοσέλιδο των aegeantimes.gr, κάνω μια προσπάθεια να κατανοήσουμε όλοι, σε ποιό πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον “διαβιούμε”, όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά, και βέβαια προτείνω την ισχυροποίηση της “κοινωνίας των πολιτών”, ως εναλλακτική πολιτική πρόταση, ως αντίβαρο, το οποίο μπορεί να αντισταθμίσει “εν τιν ι μέτρω”, τις αρνητικές επιπτώσεις από την αδυναμία του κράτους στην παροχή δημοσίων αγαθών και τη διαφαινόμενη πλέον επικυριαρχία των Τραπεζιτών, στην εκπροσώπηση απάντων των συμφερόντων.

Και ο επίλογος, “Αν οι τράπεζες θέλουν κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος πρέπει να αυξήσουν τη χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” δήλωσε ο Τραπεζίτης-πρωθυπουργός στούς εγχώριους Τραπεζίτες.

Δηλαδή το κράτος ενισχύει κεφαλαιακά τις Τράπεζες χωρίς άμεσο κέρδος, για να χρηματοδοτούν οι Τράπεζες τους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά, εν μέσω κρίσης, με επιτόκια της τάξης του 20 % ;;;

Και αυτό οι κύριοι της κυβέρνησης το θεωρούν “κοινωνική προσφορά” εκ μέρους των Τραπεζιτών, ή αλλιώς “Εθνική ευεργεσία”, και τους ενισχύουν κατ’επανάληψη και κατ`εξακολούθηση, με πακτωλούς χρημάτων, χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου.

Αναμένω να μάς ενημερώσει ο κ. Λ. Παπαδήμος, κατα τον απολογισμό του, ώς απερχόμενου πρωθυπουργού της χώρας, ώς πράξη ελάχιστης δημοκρατικής ευαισθησίας, τα ποσά τα οποία “πήραν” οι Τράπεζες υπό μορφή ενισχύσεων απο το Ελληνικό κράτος, απο την εποχή του Κ.Καραμανλή το έτος 2004 έως σήμερα, και τί “πήρε” το Ελληνικό δημόσιο, αντ’αυτών των ενισχύσεων.

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω!!

Τήν ίδια ώρα οι Τραπεζίτες αντιλαμβανόμενοι το “κλίμα”, επιστρατεύουν καθε λογής “παπαγαλάκι”, έντυπο ή ηλεκτρονικό για να “πείσουν” ότι έχουν “ζημίες”.

Η ακόλουθη “είδηση” είναι ενδεικτική του κλίματος το οποίο θέλουν οι Τραπεζίτες να “περάσουν” σε όλα τα ΜΜΕ του συστήματος, “Ζημίες που ξεπερνούν τα 28 δις ανακοίνωσαν οι 4 μεγάλες τράπεζες της χώρας” είναι η είδηση.

Οι «καημένοι» οι Τραπεζίτες, σε λίγο θα βγουν στο σύνταγμα για «ελεημοσύνη»!!!

Μία είδηση, η οποία όμως, είναι εικόνα πλαστή, και η οποία δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα.

Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων απο τις Τράπεζες οσονούπω θα ξεκινήσουν, και τότε θα φανεί ολόκληρη η εικόνα, όχι αυτή την οποίαν προσπαθούν τα «παπαγαλάκια» να «περάσουν» ώς την μοναδική πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις, εξασφαλίσεις, για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη, δηλαδή απαιτεί την “ρήτρα δραχμής” στίς νέες συμβάσεις, και υπαγωγή των νέων συμβάσεων στο αγγλικό δίκαιο.

Την αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία σημειώνει ότι η Ευρωπαική Τράπεζα επενδύσεων, το έχει ήδη διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Δυστυχώς!!!

«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νυν υπέρ πάντων αγών».

aegeantimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *