Οι τράπεζες ζητούν να τους καλύψουμε εμείς τις ζημιές τους. Τα ασφαλιστικά ταμεία όμως τι να πουν;

Οι τράπεζες κάνουν θόρυβο μέσα από τα ΜΜΕ τα οποία μπουκώνουν με διαφημίσεις και παραπονιούνται γιατί υπέστησαν ζημιές με το «κούρεμα» των ομολόγων με την αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI). Πρόθυμα, τρόϊκα και ελληνικό πολιτικό σύστημα, τρέχουν να φορτώσουν τους Έλληνες και με επιπλέον δάνεια για να καλυφθούν οι ζημιές των τραπεζών μέσω της περίφημης ανακεφαλαιοποίησης. Όμως, για την τεράστια ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή την απώλεια των χρημάτων των εργαζομένων,  μέσω του “κουρέματος” των ομολόγων (δομημένων και αδόμητων), χρημάτων που συγκέντρωναν οι εργαζόμενοι μια ολόκληρη ζωή, για την υγεία τους και την σύνταξή τους κανείς τους δεν νοιάζεται.
Γιατί θα πρέπει άραγε να χρεωθεί ο ελληνικός λαός προκειμένου να καλύψει τις ζημιές ιδιωτών επιχειρηματιών, οι οποίοι ασχολούμενοι με αυτό το επιχειρηματικό αντικείμενο, αναλαμβάνουν και το ρίσκο της επιχειρηματικότητας; Γιατί δεν θα πρέπει οι τραπεζίτες να καλύψουν τα απολεσθέντα κεφάλαια με ίδια κεφάλαια και θα πρέπει να τα καλύψει ο φορολογούμενος πολίτης;;
Γιατί να μην γίνει και εδώ ότι έγινε στην Ισλανδία; Καμία κρατική χρηματοδότηση για τις ιδιωτικές τράπεζες. Στη φυλακή όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα και κρατικοποίηση όσων τραπεζών δεν μπορούν οι μέτοχοι να καλύψουν την ανακεφαλαιοποίησή τους;

Πότε θα πληρώσουν οι πολιτικοί γι’ αυτή την ενέργεια που πάνε να κάνουν;

hassapis-peter.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.