Οι τρεις μεγάλες ειδήσεις της ημέρας

1η είδηση

Την είδηση της ημέρας ασφαλώς και αποτελεί η εκπληκτική δήλωση του Αρχιεπισκόπου: «Όπως κόβονται οι συντάξεις και οι μισθοί, να κοπούν από τις τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων». Ίσως να είναι και η δήλωση της δεκαετίας. Δεν «έπαιξε» φυσικά στα βοθροκάναλα. Ούτε την άρπαξε κάποιος πολιτικάντης [πολιτικοί δεν υπάρχουν] από τα ποσοτικώς μεγάλα κόμματα να την κάνει σημαία. Θα αναμείνωμεν εις το ακουστικόν μας ως συνήθως.

2η είδηση

Μακράν δεύτερη είδηση είναι ο όρος που τέθηκε στους διαγραφέντες της ΝΔ για να επιστρέψουν στο μαντρί. Να ψηφίσουν λέει τους εκτελεστικούς του Μνημονίου ΙΙ νόμους, δηλαδή να αυτοεξευτελιστούν, ώστε να έχουν θέση στα ψηφοδέλτια κατά τις επόμενες εκλογές.

Και γιατί λέτε να κατέληξαν οι εγκέφαλοι της Συγγρού σ’ αυτή τη φόρμουλα;  Διότι όσοι υπερψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙ δεν είναι δυνατόν να ανταγωνίζονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκείνους που κατεψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙ. Αυτή και μόνον η αιτιολογία δείχνει ότι οι διαγραφέντες έχουν, ως αντιμνημονιακοί, σαφές προβάδισμα στην προτίμηση του λαού, εξ ου και οι μνημονιακοί φοβούνται ότι θα καταποντισθούν μαζί με τον Αρχηγό τους φυσικά, ο οποίος θα ηγείται πλέον αντιμνημονιακών βουλευτών. Ανέμενα ότι οι μνημονιακοί, που δήθεν μας έσωσαν την 12.02.2012, έχουν συντριπτικά επιχειρήματα υπέρ του Μνημονίου ΙΙ, ώστε να πείσουν το εκλογικό σώμα για την ορθότητα της θέσης τους και, έτσι, να λάβουν την ψήφο του. Ότι έχουν, με άλλα λόγια, τα κότσια να πάνε κόντρα στο ρεύμα και να ενεργήσουν ως ηγέτες, ως πολιτικοί και όχι ως πολιτικάντηδες. Όμως τέτοιο πράγμα δεν συμβαίνει. Γνωρίζουν ποια θα είναι η τύχη τους στις εκλογές και με τον όρο που θέτουν για την επιστροφή των διαγραφέντων ομολογούν ότι το ΝΑΙ τους ήταν κούφιο, ότι θα συντριβεί από το ΟΧΙ των διαγραφέντων.

3η είδηση

Μας έχουν ζαλίσει τα βοθροκάναλα με τα κυκλώματα των τοκογλύφων. Ακόμα και το MOUGATV. Στέλνουν μπράβους οι τοκογλύφοι που απειλούν  την ακεραιότητα, αλλά και τη ζωή των ατυχών οφειλετών που έπεσαν στα σαγόνια των τοκογλύφων ελέω Μνημονίου. Προκαλούν τρόμο οι περιγραφές των θυμάτων. «Αν δεν φέρεις τα λεφτά σε δύο ημέρες, είσαι νεκρός».

Ένα πράγμα παραλείπουν να κάνουν τα βοθροκάναλα: τον παραλληλισμό τών τοκογλύφων με τους διεθνείς δανειστές μας και του Λουκά Παπαδήμου ως μπράβου τους. Σε τι διαφέρουν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Φινλανδοί κ.λπ. από τους εγχώριους τοκογλύφους; Αυτοί λένε  «Αν δεν μας φέρετε εγγυήσεις μέχρι 14.03.2012, είσθε τελειωμένοι» κι’ εμείς πετσοκόβουμε μισθούς και συντάξεις στέλνοντας στην ανεργία, στα συσσίτια και στο δρόμο χιλιάδες συμπολίτες μας. Και βεβαίως ουδείς μέχρι σήμερα έχει αναπαραγάγει αυτό που είπε η Παναρίτη την 11.02.2012 και είδαμε όσοι παρακολουθήσαμε το βίντεο με τη 10λεπτη ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: «Στην ουσία καλούμαστε να διαλέξουμε, αν θα πτωχεύσουμε σήμερα ή σε 3 μήνες». Η τελευταία φράση ίσως θα έπρεπε να είναι η καθημερινή είδηση από 11.02.2012 και μέχρι νεωτέρας. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε! Τα ουσιώδη που γίνονται επουσιώδη

Σωτήριος Καλαμίτσης


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.