Οκτώ λόγοι που η Ελλάδα είναι πιο κοντά από ποτέ στη χρεοκοπία – Οι σκληροί και ανέφικτοι στόχοι που της τέθηκαν ήταν ένα ακόμη σπρώξιμο προς την έξοδο

Μπορεί το κλίμα για την Ελλάδα να φάνηκε ότι άλλαξε προς το καλύτερο την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι οι πιθανότητες αποτυχίας είναι ακόμη εξαιρετικά υψηλές, και ότι το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας όχι μόνο δεν έχει φύγει από το πλάνο, αλλά παραμένει ορατό.

Η αλήθεια είναι ότι η νέα συμφωνία ουσιαστικά θέτει πάνω στο τραπέζι και επισήμως το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Και αυτό γιατί οι όροι της συμφωνίας είναι τόσο αυστηροί που σχεδόν καθίστανται εν τη γεννέση ανέφικτοι, επομένως η αποτυχία φαίνεται αναπόφευκτη. Έτσι ‘παίζεται’ συνήθως το παιχνίδι πολιτικής στρατηγικής, και το ζητούμενο πλέον είναι το αν θα είναι άτακτη ή ελεγχόμενη η χρεοκοπία της χώρας μας.

Δεδομένων των μηνυμάτων που ‘εκπέμπουν’ τις τελευταίες ημέρες οι αναλυτές και οι οικονομολόγοι, η ελληνική χρεοκοπία μάλλον δεν θα μπορέσει να ελεγχθεί, κυρίως για 8 λόγους:

-Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο για την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις στην Ευρώπη που πραγματικά θέλουν να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε ευκαιρία ώστε να βγάλουν τη χώρα από την ευρωζώνη. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, πληροφορίες που διαρρέονται αναφέρουν ότι Βερολίνο, Ελσίνκι και Χάγη έχουν ήδη πάρει την απόφαση να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, ανεξαρτήτου του αποτελέσματος. Ακόμη και αν η ελληνική κυβέρνηση παραμείνει πιστή στους στόχους της, όλο και κάποια δικαιολογία θα βρεθεί ώστε να κριθεί ανεπαρκής η χώρα.

-Οι εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να φέρουν το τέλος της συμφωνίας διάσωσης. Οι πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στο Μνημόνιο έχουν αρχίσει και ανεβάζουν σημαντικά τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διάσημο hedge fund manager, Dennis Gartman, η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε αλλο από το να τηρήσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί.

-Το νεο πρόγραμμα της Ελλάδας κάνει τις οικονομικές συνθήκες ακόμη χειρότερες. Οι απαιτήσεις της Τρόικας θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο στην ύφεση της ελληνική οικονομία, εκτινάσσοντας ακόμη το χρέος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, με αυτές τις προοπτικές να μειωθεί το χρέος στο 120% μέχρι το 2010, με τον περισσότερο κόσμο των αναλυτών να έχει αρχίσει να αποκαλεί αυτόν τον στόχο “κωμικό”.

Μην ξεχνάμε ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία εφτασε το 6,8% το 2011. Και όσο επιδεινώνεται τόσο η πιθανότητα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας αυξάνεται.

-Η ελληνική Βουλή δεν έχει ολοκληρώσει τα ψηφίσματα της. Δεν είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα στα στενά χρονικά όρια.

-Το Ελληνικό Σύνταγμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί, ώστε να ενσωματώσει τις νέες διατάξεις για τα δημοσιονομικά. Οι πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει στις απαιτούμενες τροποποιήσεις αποτελούν ευθεία παρέμβαση σε μία κυρίαρχη χώρα.

-Πολλά κοινοβούλια των χωρών μελών της Ζώνης δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας. Αν και φαινομενικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αμφίβολη παραμένει η έγκριση από τα κοινοβούλια της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.

-Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η δημόσια προσφορά των ιδιωτών πιστωτών για το PSI. Στις 9 Μαρτίου πιθανόν να γνωρίζουμε το ύψος της συμμετοχής, ωστόσο τίποτα δεν είανι σίγουρο.

-Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θεωρουν ότι μέχρι το τέλος του έτους η χώρα μας θα βγει από το ευρώ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οκτώ λόγοι που η Ελλάδα είναι πιο κοντά από ποτέ στη χρεοκοπία – Οι σκληροί και ανέφικτοι στόχοι που της τέθηκαν ήταν ένα ακόμη σπρώξιμο προς την έξοδο

 • 06/03/2012, 18:28
  Permalink

  Τσαμπα κοπος!  Δεν χρειαζοτανε τοση αναλυση!  Ενας ειναι ο λογος που η Ελλαδα θα ειναι “παντα κοντα” στην χρεοκοπια:

  Γιατι ετσι τους συμφερει.  

  Ελεγχουν τον κοσμο με την τρομοκρατια, οι αναξιοι κυβερνουν, οι τραπεζες κονομανε, οι εταιροι μας ξεζουμιζουν!

  Ειναι να εγκαταλειψουμε αυτη την “θεση”? 

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.