Οργή: Χάθηκε το μέτρο από τους «σωτήρες»…

Συνέντευξη φωτιά (τουλάχιστον εξοργιστική…) παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» ο επίτροπος Ματίας Μορς, σχετικά με τα νέα μέτρα που πρέπει να περιμένουμε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μορς Ματίας, αφού πια σχεδόν εξαντλήθηκαν όλες οι φορολογικές αυξήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, η πρόσθετη εξοικονόμηση θα προέλθει από τη μείωση δαπανών διαρθρωτικού χαρακτήρα, δηλαδή:

– Περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο όμως που να διατηρείται η κοινωνική προστασία (έχει και χιούμορ).

– Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες χωρίς όμως να αμφισβητείται η αμυντική ικανότητα της χώρας (η χώρα έχει σχεδόν μια δεκαετία να εκτελέσει κάποιο μείζον εξοπλιστικό, ενώ για τισ συνολικότερες δαπάνες του όλου μηχανισμού, ας όψεται… το «βαθύ κράτος»… πολύ σύντομα θα εξηγήσουμε τι εννοούμε…).

– Αναδιάρθρωση της κεντρικής και δημόσιας διοίκησης η οποία θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό – άρα απολύσεις (είχαμε πάρει θέση από την αρχή της κρίσης…).

– Περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και στα δαπάνες των νοσοκομείων και επιδομάτων πρόνοιας (αυτές υποτίθεται ότι κόπηκαν και με το παραπάνω, εδώ έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας από φαρμακευτικές που κλείνουν).

– Νέες μειώσεις στους μισθούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (απορεί κανείς αν πληρώνονται για όλες τις αρλούμπες που αραδιάζουν).

Εάν είναι να υποφέρει όλη η κοινωνία ανεξαιρέτως και να έχουμε κάτι αποτυχημένους γκαουλάιτερ να μας λένε… καλές κουβέντες, μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει συζήτηση με διάφορες «δυνάμεις» της υφηλίου, σε μια προετοιμασία «οργανωμένης» εγκατάλειψης της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπας και αρχίσουν να συζητούν κάποιοι σε άλλη βάση; Καιρός δεν είναι να ξεκινήσουν οι πανέξυπνοι κυβερνήτες μας να προσπαθήσουν επιτέλους να κατανοήσουν που βρίσκονται τα πραγματικά συμφέροντα και οι «κόκκινες γραμμές» των «φίλων και εταίρων» μας;

Η πατρίδα του φασισμού έδωσε το στίγμα της λέγοντας ότι δεν χρωστάει τίποτε για τα εγκλήματα των προγόνων της Μέρκελ. Προφανώς δεν είχε καταλάβει τίποτε και από… σπόντα κερδοσκοπούσε πουλώντας τα προϊόντα της στους υπερχρεωμένους Έλληνες, τσέπωνε τα λεφτά, δημιουργούσε πλεονάσματα, τότε οι Έλληνες ήταν καλοί, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν συμπεριφορές απαρτχάιντ από εταιρίες όπως γνωστός γερμανικός αερομεταφορέας, του οποίου πλήρωμα αεροσκάφους κινδύνευσε να λυντσαριστεί σε ευρωπαϊκή πτήση αφού συμπεριφερόταν στους Έλληνες επιβάτες της πτήσης σας δεσμοφύλακας του Άουσβιτς…

Μήπως παράγινε το κακό κύριε Παπαδήμο; Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε λίγο την κρίση ως πολιτικό και όχι μόνο ως οικονομικό – τεχνοκρατικό πρόβλημα; Να σας θυμίσουμε επίσης, στα παλιά μας τα παπούτσια οι τράπεζες από τις οποίες προέρχεστε. Σας τοποθετήσαμε πρωθυπουργό για να λειτουργήσετε πολιτικά, συνδυάζοντας βέβαια και την αδιαμφισβήτητη γνώση και εμπειρία σας.

Διότι δε νομίζετε ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα όταν ανακεφαλαιοποιείς ιδιωτικές τράπεζες που τις κατέστρεψε η απληστία των διοικήσεών τους, ενώ για τα χρέη απλού κοσμάκη να μην ενδιαφέρεται κανείς; Τους πήγαμε όλους… στον μπαρμπέρη και τους ληστέψαμε, μικρούς, μεσαίους, μεγάλους, γιατί να μην αφήσουμε όσες τράπεζες δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό να καταρρεύσουν; Δεν το καταλαβαίνουμε και πολύ αυτό; Γιατί πρέπει να κλείνουν οι «μη ανταγωνιστικές» επιχειρήσεις και όχι οι τράπεζες, όπως και να λέγεται ο μεγαλομέτοχος;

www.defence-point.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.