Οργή: Χάθηκε το μέτρο από τους «σωτήρες»…

Συνέντευξη φωτιά (τουλάχιστον εξοργιστική…) παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» ο επίτροπος Ματίας Μορς, σχετικά με τα νέα μέτρα που πρέπει να περιμένουμε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μορς Ματίας, αφού πια σχεδόν εξαντλήθηκαν όλες οι φορολογικές αυξήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, η πρόσθετη εξοικονόμηση θα προέλθει από τη μείωση δαπανών διαρθρωτικού χαρακτήρα, δηλαδή:

– Περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο όμως που να διατηρείται η κοινωνική προστασία (έχει και χιούμορ).

– Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες χωρίς όμως να αμφισβητείται η αμυντική ικανότητα της χώρας (η χώρα έχει σχεδόν μια δεκαετία να εκτελέσει κάποιο μείζον εξοπλιστικό, ενώ για τισ συνολικότερες δαπάνες του όλου μηχανισμού, ας όψεται… το «βαθύ κράτος»… πολύ σύντομα θα εξηγήσουμε τι εννοούμε…).

– Αναδιάρθρωση της κεντρικής και δημόσιας διοίκησης η οποία θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό – άρα απολύσεις (είχαμε πάρει θέση από την αρχή της κρίσης…).

– Περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και στα δαπάνες των νοσοκομείων και επιδομάτων πρόνοιας (αυτές υποτίθεται ότι κόπηκαν και με το παραπάνω, εδώ έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας από φαρμακευτικές που κλείνουν).

– Νέες μειώσεις στους μισθούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (απορεί κανείς αν πληρώνονται για όλες τις αρλούμπες που αραδιάζουν).

Εάν είναι να υποφέρει όλη η κοινωνία ανεξαιρέτως και να έχουμε κάτι αποτυχημένους γκαουλάιτερ να μας λένε… καλές κουβέντες, μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει συζήτηση με διάφορες «δυνάμεις» της υφηλίου, σε μια προετοιμασία «οργανωμένης» εγκατάλειψης της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπας και αρχίσουν να συζητούν κάποιοι σε άλλη βάση; Καιρός δεν είναι να ξεκινήσουν οι πανέξυπνοι κυβερνήτες μας να προσπαθήσουν επιτέλους να κατανοήσουν που βρίσκονται τα πραγματικά συμφέροντα και οι «κόκκινες γραμμές» των «φίλων και εταίρων» μας;

Η πατρίδα του φασισμού έδωσε το στίγμα της λέγοντας ότι δεν χρωστάει τίποτε για τα εγκλήματα των προγόνων της Μέρκελ. Προφανώς δεν είχε καταλάβει τίποτε και από… σπόντα κερδοσκοπούσε πουλώντας τα προϊόντα της στους υπερχρεωμένους Έλληνες, τσέπωνε τα λεφτά, δημιουργούσε πλεονάσματα, τότε οι Έλληνες ήταν καλοί, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν συμπεριφορές απαρτχάιντ από εταιρίες όπως γνωστός γερμανικός αερομεταφορέας, του οποίου πλήρωμα αεροσκάφους κινδύνευσε να λυντσαριστεί σε ευρωπαϊκή πτήση αφού συμπεριφερόταν στους Έλληνες επιβάτες της πτήσης σας δεσμοφύλακας του Άουσβιτς…

Μήπως παράγινε το κακό κύριε Παπαδήμο; Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε λίγο την κρίση ως πολιτικό και όχι μόνο ως οικονομικό – τεχνοκρατικό πρόβλημα; Να σας θυμίσουμε επίσης, στα παλιά μας τα παπούτσια οι τράπεζες από τις οποίες προέρχεστε. Σας τοποθετήσαμε πρωθυπουργό για να λειτουργήσετε πολιτικά, συνδυάζοντας βέβαια και την αδιαμφισβήτητη γνώση και εμπειρία σας.

Διότι δε νομίζετε ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα όταν ανακεφαλαιοποιείς ιδιωτικές τράπεζες που τις κατέστρεψε η απληστία των διοικήσεών τους, ενώ για τα χρέη απλού κοσμάκη να μην ενδιαφέρεται κανείς; Τους πήγαμε όλους… στον μπαρμπέρη και τους ληστέψαμε, μικρούς, μεσαίους, μεγάλους, γιατί να μην αφήσουμε όσες τράπεζες δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό να καταρρεύσουν; Δεν το καταλαβαίνουμε και πολύ αυτό; Γιατί πρέπει να κλείνουν οι «μη ανταγωνιστικές» επιχειρήσεις και όχι οι τράπεζες, όπως και να λέγεται ο μεγαλομέτοχος;

www.defence-point.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *