Οριακές καταστάσεις με τις τραπεζικές ρευστότητες

Άμεση είναι η ανάγκη ενίσχυσης της τραπεζικής ρευστότητας. Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι οριακή. Ιδιαίτερα μετά την άρνηση του ειδικού μηχανισμού που είχε συστήσει η Τράπεζα της Ελλάδας, για να εγκρίνει νέα βοήθεια προς συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα, πολλοί έκαναν λόγο για….
αδιέξοδο.

Τελικώς, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, βρέθηκε λύση, η οποία περνάει μέσα από το δεύτερο πακέτο εγγυοδοσίας που ενέκρινε το ελληνικό δημόσιο.

Αυτή τη φορά είναι ύψους 28 δισ. ευρώ και άρχισε ήδη να διαχέεται στην αγορά. Και κάπως έτσι σώθηκε η παρτίδα για ορισμένες τράπεζες, κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Για να φτάσει όμως ο ELA στο σημείο να αρνηθεί κεφάλαια, σημαίνει ότι και τα δάνεια που του χορηγούσαν ως εγγύηση τα ενδιαφερόμενα πιστωτικά ιδρύματα, είχαν εξαντληθεί.

Τουλάχιστον, τα καλά.

Γι' αυτό και δεν μπορούσε να προσφέρει άλλα ευρώ. Γι' αυτό επίσης κι αν δεν παρενέβαινε και πάλι το δημόσιο με το δεύτερο πακέτο εγγυοδοσίας, τώρα, να είχαμε άλλα… δράματα.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο δεν καταδεικνύουν τίποτα άλλο παρά την άσχημη εικόνα της αγοράς, αυτή τη στιγμή.

Όλα κινούνται πια στο όριο και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν «τι του ξημερώνει» αύριο, στην κυριολεξία.

Γιατί η κακή κατάσταση δεν είναι ίδιον μόνο των τραπεζών, αλλά του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, που περνά πολύ δύσκολες στιγμές, από πλευράς ρευστότητας.

Οι πάσης φύσεως προμηθευτές –και όχι μόνο– μπορούν να το επιβεβαιώσουν…

http://www.newsbomb.gr/


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.