Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ούτε στην Αργεντινή: Κλέβουν τα λεφτά των μικρο – ομολογιούχων!

Αυτό που ούτε στην χρεοκοπία της Αργεντινής, όταν το τελικό «κούρεμα» άγγιξε το 99% (!) δεν είχε γίνει, δηλαδή να πειιραχθούν τα ομόλογα  των ιδιωτών, αφού μια τέτοια κίνηση ισοδυναμεί με τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία του Δημοσίου στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως κλέβουν τα λεφτά “με το έτσι θέλω” από την τσέπη των μικροκαταθετών, έχει αποφασίσει η τρόϊκα να γίνει στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι πριν δύο εβδομάδες είχαν πει ότι ομόλογα μέχρι τις 100.000 ευρώ δεν θα πειραχθούν ή εν πάση περιπτώσει δεν θα πειραχθεί η αξία των πρώτων 100.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους κατόχους ομολόγων.

Αυτά τα ομόλογα αφορούν συνήθως φυσικά πρόσωπα, εγγύηση για το δανεισμό των ΔΕΚΟ ή ομόλογα που δόθηκαν για εξόφληση χρεών σε εταιρίες-προμηθευτές (φαρμακευτικές κλπ.), τα οποία μεταβιβάστηκαν σε … φαρμακοποιούς!

Πρόκειται για περίπου 9.500 μικρο-ομολογιούχους, με ποσά έως 100.000 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καλυφθούν κατά περίπτωση -πιθανότατα με μια αποζημίωση έναντι των απωλειών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επενδύσεις των ιδιωτών σε ομόλογα έως 100.000 ευρώ θα καλυφθούν από το ΤΕΚΕ, όπως συμβαίνει και με τις τραπεζικές καταθέσεις έως αυτό το ποσό.

Το πρόβλημα διογκώνεται  καθώς με τέτοια ομόλογα έχουν  πληρωθεί οι φαρμακοποιοί και οι φαρμακευτικές  εταιρείες (μετά το κούρεμα 30 έως 40% που  υπέστησαν από τα συνολικά … χρωστούμενα  του Δημοσίου), αλλά και κατηγορίες εργαζομένων όπως οι πρώην απασχολούμενοι στην Ολυμπιακή!

Στις 9 Μαρτίου θα εξεταστεί το κατά πόσον η συμμετοχή  των ιδιωτών κατόχων ελληνικών  ομολόγων θα έχει φτάσει σε ποσοστό  στο 66% των ομολογιούχων που είναι  και το άτυπο όριο που έχει τεθεί  σαν όριο για την ενεργοποίηση των CACs.

Στις 12 Μαρτίου θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων, στις 14 Μαρτίου αναμένεται πλέον  και τυπικά η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από όλα τα κράτη ενώ ως τις 19 Μαρτίου θα πρέπει να μπουν τα λεφτά στον ειδικό κλειστό λογαριασμό.

Το αργότερο μέχρι τις 25 Μαρτίου δηλαδή θα έχει κηρυχθεί η χώρα σε ολική πτώχευση με βαθμολογία “D” από τους ξένους οίκους λόγω πιστωτικού γεγονότος που θα προκληθεί από αυτούς που δεν συμμετέχουν στο “κούρεμα” και σε βάρος των οποίων θα ενεργοποιηθούν τα CACs.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Ούτε στην Αργεντινή: Κλέβουν τα λεφτά των μικρο – ομολογιούχων!

  • begar

    Και μετά έχεις το Βενιζέλο να λέει φέρτε πίσω τα λεφτά στις τράπεζες!

    Οι μαλάκες πέθαναν! Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι πολιτικοί μας, τόσο καλύτερα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>