Ο ανεμιστήρας του Απόστολου Κακλαμάνη

Συνηθίζεται από πολλούς πολιτικούς που κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ο πασοκισμός, να συμπεριφέρονται ως αμόλυντοι και καθαροί, εβρισκόμενοι και συχνωτιζόμενοι  όμως σε όλη τους την πολιτική καριέρα ως συνδαιτυμόνες ή θεατές σε ένα απέραντο πολιτικό ιδεολογικό και οικονομικό  πλιάτσικο το οποίο διέλυσε την Ελλάδα.

Σου λέει ο Πάγκαλος: Όλοι μαζί τα φάγαμε.

Αλλά εσύ ρε κουφιοκέφαλε ψηφοφόρε γιατί δεν τον ρωτάς: Και καλά εσένα ποιός ήταν ο ρόλος σου, σε αυτό το φαγοπότι;  Εσύ τα μοίραζες; Έβλεπες άλλους να τα μοιράζουν; Εσύ πόσα έφαγες; Έφαγε η δεν έφαγε και η οικογένεια σου; Οι σύντροφοι σου. Αυτοί τι έκαναν, μόνο μοίραζαν;  έτρωγαν κιόλας; Πόσα έδιναν στον κάθε ένα από όσους τα μοίραζαν.

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που θα έπρεπε να τα είχε διευκρινίσει ο κύριος Πάγκαλος, γιατί είναι άλλο να αρπάξει ένα κουλούρι ο πεινασμένος από τον πάγκο του κουλουρά, και είναι εντελώς διαφορετικό αν ο αντιπρόεδρος ενός κράτους να τρώει μαζί με κάποιους η  τους μοιράζει την περιουσία του Κράτους.

Αυτή είναι η πρακτική του ανεμιστήρα, ένας ανεμιστήρας ο οποίος είναι πολύ οικείος και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής κύριο Απόστολο Κακλαμάνη.

Αυτός αρέσκεται να κάνει τον δάσκαλο του έθνους, τον κύριο φορέα της αγνότητας, και την παντογνωσίας.

Ξέρει για πουλημένα ΜΜΕ. Ξέρει για πολιτικούς που τα έχουν κάνει πλιάτσικο με εργολάβους. Γνωρίζει ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι Πολιτικοί. Γενικώς αντιλαμβάνεται, κάτι ακούει, κάτι δείχνει να κατανοεί ή τουλάχιστον προσπαθεί να δείχνει ότι κατανοεί όταν βγαίνει στην τηλεόραση.

Άλλες φορές δείχνει εκνευρισμένος εντός της Βουλής, προσπαθώντας άλλους να συνετίσει και άλλους να δασκαλέψει.

Δεν ξεχνά βέβαια τον ανένδοτο, της επάρατης δεξιάς, κάπου κάπου είναι σαν να βλέπει δύο τρεις χούντες να έρχονται ταυτόχρονα, και πάει λέγοντας.

Με αυτά και με αυτά, με τις γενικότητες, τις γενικεύσεις, ούτε αυτός ο καλοκάγαθος γέροντας κατάλαβε ποιός τα έφαγε, ποιός τα μοίρασε, ποιοί πήραν την μεγάλη μερίδα, ποιοί τα ψίχουλα, ποιοί τσαλαπατήθηκαν από όσους έτρεχαν να αρπάξουν.

Και έτσι, έχοντας και  ο Απόστολος Κακλαμάνης τον ανεμιστήρα συνεχώς στο φουλ, κατάφερε να είναι 50 χρόνια στην πολιτική, χωρίς όμως ούτε και αυτός να έχει εντοπίσει ή αναφέρει κάτι χειροπιαστό.

Βέβαια, μπορεί και έχουν και οι δύο δίκιο, και ο Πάγκαλος και Κακλαμάνης, γιατί εμείς δεν εκλέγουμε βουλευτές ειδικών προσόντων, αλλά εκλέγομαι βουλευτές γενικώς προσόντων.

Τώρα, άντε να ψάξεις να βρεις σε τι είδους προσόντα είναι ο κάθε ένας καλός.

Τουλάχιστον, ας μας γίνει το πάθημα μάθημα, και να μπορέσουμε στο μέλλον να ξεχωρίσουμε τα προσόντα ενός κλέφτη και ψεύτη, από τα προσόντα ενός πολιτικού.

 

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο ανεμιστήρας του Απόστολου Κακλαμάνη

 • 18/04/2012, 17:56
  Permalink

  Γι αυτόν τον καλοκάγαθο γέροντα επιτρέψατε μοι να δωρίσω μια χούφτα σκατά ίνα τα πετάξει στον ανεμιστήρα του. Ξέρουμε τι θα επακολουθήσει.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.