Ο ευρωπαϊκός Νότος «στο πόδι»: Χάος και στην Ισπανία

Γενικεύεται η αντίδραση στην επιβολή σκληρότατων δημοσιοοικονομικών μέτρων στις «απείθαρχες» χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς η σκληρή λιτότητα είναι η συνταγή που προτιμούν οι «ηγεμόνες» Γερμανοί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις μαζικοποιούνται, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ανάδειξη του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές περιπλοκές στο μέλλον της Ευρωζώνης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Στην Ισπανία η οργή διογκώνεται μέρα με την ημέρα. Χθες, Κυριακή, διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ισπανίας με στόχο την περικοπή της χρηματοδότησης στην Παιδεία και την Υγεία στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τους Ισπανούς δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. Προφανώς, οι Ισπανοί πολίτες φοβούνται ότι τα δυσκολότερα έπονται…

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, υπεραμύνεται της ανάγκης επιβολής αυτών των μέτρων, ωστόσο, οι διαδηλώσεις στις οποίες έχουν καλέσει για την πρωτομαγιά τα εργατικά συνδικάτα της χώρας (CCCO και UGT τα δυο μεγαλύτερα), πιθανόν να μην έχουν προηγούμενο στην πρόσφατη Ιστορία της Ισπανίας.

Μπορεί τα μέτρα να μην είναι ακόμα τόσο σκληρά όσο της Ελλάδας, ωστόσο, η ανεργία στη χώρα πλησιάζει το 25% με τους μισούς να είναι νεαρά παιδιά κάτω των 25 ετών… Και μιλάμε για μια πολύ μεγαλύτερη χώρα συγκριτικά με την Ελλάδα. Σε απόλυτα νούμερα οι άνεργοι πλησιάζουν επικίνδυνα τα 5,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά κανένας δεν έχει δουλειά… Πραγματική κοινωνική βόμβα…

Είναι επίσης βέβαιο ότι το γαϊτανάκι των υποβαθμίσεων από διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, μάλλον δυσμενέστατο μέλλον προοιωνίζουν… Κάτι ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα… Κι εκεί κατέρρευσαν οι τιμές των κατοικιών αρχικά και άρχισε το «ξήλωμα του πουλόβερ»…

www.defence-point.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.