Ο μεγάλος φόβος των τραπεζιτών

Έντονη είναι η ανησυχία που έχει ενσκήψει τα τελευταία 24ωρα στα αρμόδια τραπεζικά επιτελεία μετά την πρόταση που «κυκλοφόρησε  για «κούρεμα» και των χρεών των ιδιωτών δανειοληπτών προς τις τράπεζες.

Κι αυτό γιατί – όπως εκτιμάται – υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθεί διεύρυνση του κινήματος με τον κωδικό «δεν πληρώνω», με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται. Ήδη, το γεγονός ότι με βάση το νόμο περί ρύθμισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο αριθμός των αναδιαρθρώσεων που έχει γίνει έφτασε και ξεπέρασε τις 750.000, έχει επιφέρει τις ανάλογες επιπτώσεις στα αποτελέσματα των πιστωτικών ιδρυμάτων, που δεν ήταν ούτως ή άλλως και τα …καλύτερα δυνατά.

Ως γνωστόν, στο σύνολο τους, οι ελληνικές τράπεζες, μικρές και μεγάλες, θα καταφύγουν τελικώς στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να ολοκληρώσουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους, εφόσον, βεβαίως, πάρουν το σχετικό «πράσινο φως» από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν σε αυτή τη φάση, θα ήταν να δουν μια ακόμα μεγαλύτερη αποχή των δανειοληπτών από την τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους. Ήδη, η εικόνα που παρουσιάζει το retail banking λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί απελπιστική.

Τόσο σε επίπεδο νέων δανείων, που είναι ανύπαρκτα, λόγω κυρίως της έλλειψης ρευστότητας, που έχει γίνει καθεστώς στην αγορά, όσο και σε επίπεδο εξυπηρέτησης των παλιών. Ο μέσος όρος των «κόκκινων δανείων» υπολογίζεται πλέον στο 17% με 18%, αν και από ορισμένες πλευρές υποστηρίζεται ότι μπορεί τελικώς να είναι και πολύ υψηλότερος. Κι όλα αυτά ενώ μέχρι πριν από τρία, τέσσερα χρόνια, δεν ξεπερνούσε το …3,50%!

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο μεγάλος φόβος των τραπεζιτών

 • 31/03/2012, 21:20
  Permalink

  Εξιδανικευμένη εικόνα! Οι επισφάλειες των τραπεζών είναι πολύ υψηλότερες. Ουδείς λέει πόσα από τα 750.000 αναχρηματοδοτημένα δάνεια εξυπηρετούνται και πόσα από αυτά ξανακοκκίνησαν. Καθαρά προσωπική εκτίμηση είναι πως τις τράπεζες τις τρομοκρατούν τα δάνεια που κοκκινίζουν χωρίς να έχει αποπληρωθεί το κεφάλαιο. Άσχετα αν σου εισπράτουν πρώτα τους τόκους, αν με το που δόθηκαν δάνεια, έσκασαν… φανταστείτε τη φατσούλα του εκάστοτε διευθυντή. Αξία ανεκτίμητη!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.