ΠΑΣΟΚ: Χάσμα γενεών – Η παλιά φρουρά ψηφισε – Δημοσκόπηση της DATA RC

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που διεξήγαγε την Κυριακή, αποκλειστικά για την «Πελοπόννησο», η DATA RC στις κάλπες της…
Πάτρας, καταγράφοντας σφυγμό ενός σημαντικού τμήματος της τοπικής κοινωνίας.

*Η δημοσκόπηση επιβεβαίωσε αυτό που κατέγραψε ήδη από την προηγούμενη ο γυμνός οφθαλμός του ρεπορτάζ. Στις κάλπες πήγαν κατά κύριο λόγο μέλη ΠΑΣΟΚ της πρώτης του γενιάς, συνοδοιπόροι του Ανδρέα. Οι νέοι ήταν εξαφανισμένοι. Είτε επειδή δεν τους εξέφραζε η όλη διαδικασία είτε επειδή θέλουν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους κι άλλο είτε επειδή δεν τους εκφράζει πλέον το ΠΑΣΟΚ εντελώς.

Στις βουλευτικές κάλπες θα διαπιστώσουμε τι ισχύει. Σημειωτέον, τα δύο τρίτα των εκλογέων ήταν άνδρες. Οι κυρίες προτίμησαν άλλες ασχολίες και πάντως δεν τις έχει εμπνεύσει κάποιον πολιτικό έρωτα ο Ευ. Βενιζέλος.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, στην ακτινογράφηση των διαθέσεων των εκλογέων της Κυριακής, προκύπτουν απαντήσεις ισορροπημένες και φαινομενικά αντιφατικές. Οι «παλιοί» του ΠΑΣΟΚ δείχνουν να παραδέχονται ότι η χώρα έχει υποστεί καθίζηση, αλλά δεν θέλουν να τη χρεώσουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

*Οι μισοί εκλογείς τάχθηκαν υπέρ του μνημονίου, οι άλλοι μισοί εναντίον. Αυτό εκ πρώτης όψεως δηλώνει διχασμό στη βάση, αλλά ένα πάντρεμα των γνωμών θα μπορούσε να βγάλει την άποψη «πάλι καλά που σωθήκαμε από τα χειρότερα, αλλά πάρτε πίσω και κάτι».

*Ούτε συζήτηση το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Το απορρίπτει το 95%.
* Ο Γ. Παπανδρέου διχάζει, επίσης, τον παραδοσιακό κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Η δημογραφική ακτινογράφηση των μελών και φίλων ΠΑΣΟΚ, που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση να εκλέξουν Βενιζέλο με κάλπη, μας παραπέμπει στο πληθυσμιακό κομμάτι που αποκαλείται «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ».

Πολίτες, με άλλα λόγια, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι από μέσης έως μέτριας μόρφωσης.

Ηλικιακά «βλέπουν» στην εποχή που το ΠΑΣΟΚ ιδρυόταν: Το 61,8% βρίσκεται στο κόμμα από τις επικές μέρες του 1980. Γύρω στο 85% των εκλογέων καταλαμβάνουν τον χώρο μέση – μεγάλη ηλικία, ενώ μόλις το 8% ανήκει στις ανθοφόρες ηλικίες από 18 μέχρι 34. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τέτοιους ψηφοφόρους. Σημαίνει είτε ότι δεν διανοήθηκαν να πάνε να ψηφίσουν είτε ότι το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα σφριγηλό, νεανικό και «ερωτεύσιμο» στο παρελθόν, κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με τη νεολαία.

Τέλος, η πολύ μεγάλη απουσία γυναικών από την κάλπη προσφέρεται για πολλές αναγνώσεις.

pelop.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΠΑΣΟΚ: Χάσμα γενεών – Η παλιά φρουρά ψηφισε – Δημοσκόπηση της DATA RC

 • 20/03/2012, 13:55
  Permalink

  στην επόμενη ψηφοφορια πάντως, καλό θα ήταν οι κάλπες να στηθούν δίπλα απο νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ για την άμεση διακομιδή, ενώ να υπάρχουν και ειδικοί νοσοκομοί και ιατροί για να αντιμετωπιστούν καρδιακα επεισόδια απο τους ψηφοφορους. Ολα τα χούφταλα πήγαν και ψήφισαν

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.