Πέντε αναπάντητα ερωτήματα για το PSI

Το γεγονός ότι οι Γερμανοί άφησαν το PSI να εξελιχθεί (να δοκιμαστεί είναι η σωστότερη έκφραση) με γεμίζει απορίες.  Και αυτό γιατί ο κίνδυνος αποτυχίας είναι σχεδόν βέβαιος και ενδέχεται να χρεωθεί στους ίδιους, παρά τις επίπονες προσπάθειές τους, όλο αυτό το διάστημα, να το φορτώσουν σε εμάς.  Η τάση πλήρους αποτυχίας έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται και στις αντιδράσεις των αγορών, ωστόσο από αυτή τη διαδικασία θα βγει κάτι θετικό, θα απαντηθούν ορισμένα θεμελιώδη ερωτήματα και θα δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον ‘’δεδικασμένο’’.   Γιατί βέβαια όλοι οι σχετικοί με το αντικείμενο δικαιούμαστε να έχουμε εκτιμήσεις, αλλά κανένας δεν έχει απαντήσεις και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα ιστορικό προηγούμενο.

Ερώτημα πρώτο:  Είναι δυνατόν να υπάρξει εθελοντική αναδιάρθρωση εντός νομισματικής ένωσης;

Ερώτημα δεύτερο:  Αν νομοθετηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, πώς αυτές θα επηρεάσουν τη διαδικασία και πώς θα αντιδράσουν οι αγορές (και τα δικαστήρια) στην ασυλία κάποιων θεσμικών (ΕΚΤ);

Ερώτημα τρίτο:  Τι θα απογίνει ο θεσμός των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) που κινδυνεύει να εκφυλιστεί έπειτα από την ελληνική αναδιάρθρωση και πώς θα αντιμετωπίσουν οι αγορές το ενδεχόμενο μιας επανάληψης π.χ. στα Ισπανικά ομόλογα;  Δεδομένου ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ακυρώσει επί της ουσίας τα ασφάλιστρα κινδύνου, με ποιο τρόπο και σε πιο ύψος θα απορροφηθούν αυτά μέσα στο επιτόκιο των κρατικών ομολόγων;

Ερώτημα τέταρτο:  Πώς θα εκλάβουν οι οίκοι αξιολόγησης την εθελοντική αναδιάρθρωση;  Τι θα συμβεί αν τελικά υποβαθμίσουν την Ελλάδα στο D και ποια θα είναι η επίπτωση στα επιτόκια των υπολοίπων χωρών της ένωσης;

Ερώτημα πέμπτο:  Αν τελικά , όπως όλα δείχνουν, αποτύχει σε κάποια από τις παραπάνω δοκιμασίες το PSI, ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών σε μια στάση πληρωμών εντός του ευρώ;  Οι υπόλοιπες δοκιμαζόμενες οικονομίες θα αντέξουν την πίεση ή οι αγορές θα προεξοφλήσουν και τη δική τους μελλοντική χρεοκοπία, εκτινάζοντας τα spreads στο διάστημα;

Όπως είπα και πιο πάνω, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τις απαντήσεις.  Το ρίσκο είναι τεράστιο και μια ενδεχόμενη παρεκτροπή ενδέχεται να βυθίσει στο χάος όχι μόνο τη ζώνη του ευρώ, αλλά όλη την οικονομία του πλανήτη.

Μια συνετή λύση, για τους εταίρους μας, θα ήταν η έγκαιρη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε η χρεοκοπία της να συμβεί εκτός της ένωσης.  Όμως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα σήμαινε λιγότερους κινδύνους, καθώς θα προμήνυε την πλήρη διάλυση της ζώνης σε μερικούς μήνες.

Οι ηγέτες της Ευρώπης, αδυνατώντας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έκλεισαν τα μάτια τους στο πραγματικό πρόβλημα και δεν έδωσαν δυναμικές λύσεις στο σωστό χρόνο, σπαταλώντας άσκοπα δύο ολόκληρα χρόνια με ατέρμονες συζητήσεις, απειλές, πειράματα και αυτοδιαψευδόμενες δεσμεύσεις.

Σήμερα μοιάζουν να τα έχουν εντελώς χαμένα, με αγεφύρωτες διαφορές, αδύναμοι να επιλέξουν ανάμεσα σε εξίσου καταστροφικές διεξόδους και απλώς περιμένουν το χρόνο και το πεπρωμένο να τους υποδείξουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Κακοφωνίξ

www.antinews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.