Πανικός: Τώρα βλέπουν ότι τα μέτρα φέρνουν νέα “τρύπα” 20 δις!

Και… ξαφνικά, κυβέρνηση και Ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονται να έχουν καταληφθεί από πανικό, καθώς οι τεχνοκράτες που αξιολογούν την πορεία του ελληνικού προγράμματος διαπίστωσαν ότι η βαθιά ύφεση και τα σκληρά μέτρα δημιουργούν μεσοπρόθεσμα μια νέα «τρύπα» ύψους σχεδόν 20 δισ. ευρώ στο δημόσιο χρέος της χώρας!

Ως εκ τούτου -σύμφωνα με το protothema.gr- ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020 -που αποτελεί και προϋπόθεση για την έγκριση του νέου προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας- ανατρέπεται εκ προοιμίου, οδηγώντας επιτακτικά στην ανάγκη παροχής πρόσθετης οικονομικής  βοήθειας προς τη χώρα μας ή ακόμα και μεγαλύτερης διαγραφής χρέους.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το θέμα της αντιστάθμισης των δημοσιονομικών επιπτώσεων που προκαλούν η ύφεση και τα σκληρά μέτρα (πάνω και από 5% που προβλέπει η κυβέρνηση) θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Euroworking Group την Κυριακή, αλλά και στο  Eurogroup από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ώρα που η Ελλάδα θα πιέζεται για να εφαρμόσει τα νέα μέτρα, ο κ. Βενιζέλος θα ζητά να εξετασθούν εναλλακτικές λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι τα 130 δισ. του νέου πακέτου δεν επαρκούν, ανοίγοντας «παράθυρο» για παροχή πρόσθετης χρηματικής βοήθειας, στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού διάσωσης.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα  κλιμακώνονται και οι πιέσεις προς την ΕΚΤ από τους «υποστηρικτές» της Ελλάδος (κυρίως την Ιταλία και τον κ. Μόντι) ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα συμμετοχής της στο PSI χωρίς να προκληθούν αναταράξεις το ευρωσύστημα.

Κάποιες από τις προτεινόμενες λύσεις αφορούν σε διάθεση των κερδών (περίπου 15 δισ.) που καρπώνεται ο επίσημος τομέας από την ανταλλαγή ομολόγων είτε εάν υπάρξει συμμετοχή στο PSI είτε εάν γίνει ανταλλαγή το σαββατοκύριακο με όρους κτήσης των ελληνικών τίτλων.

Στην περίπτωση αυτή η ΕΚΤ θα διαθέτει το ποσό των κερδών είτε απευθείας στην Ελλάδα, είτε μέσω μερισμάτων στα κράτη μέλη που θα χρηματοδοτήσουν την χώρα μας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.