Παπαδήμος, Προβόπουλος και τραπεζίτες ανησυχούν για το μετεκλογικό σκηνικό – Οι παρεμβάσεις των κομμάτων και οι κραυγές κρατισμού θα πλήξουν καίρια την αξιοπιστία του κλάδου – Στο «έλεος του Θεού» οι τράπεζες…

Παπαδήμος, Προβόπουλος και τραπεζίτες ανησυχούν για το μετεκλογικό σκηνικό.
Οι παρεμβάσεις των κομμάτων και οι κραυγές κρατισμού θα πλήξουν καίρια την αξιοπιστία του κλάδου.
Σύμφωνα με αρκετά αξιόπιστες πηγές τονίζεται ότι «το τραπεζικό σύστημα έχει γονατίσει όχι από υπαιτιότητα των τραπεζιτών αλλά του αναξιόχρεου κράτους.

Παρ΄ όλα αυτά αναπτύσσεται μια επιχειρηματολογία που ρέπει στον λαϊκισμό και κρατισμό.
Τα πολιτικά κόμματα θα έπρεπε να είχαν συμφωνήσει ένα μοντέλο ανακεφαλαιοποίησης και με βάση αυτό η αγορά και οι επενδυτές να χαράξουν την στρατηγική τους.

Όμως οι κραυγές κρατισμού που ακούγονται εσχάτως μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημία σε ένα καταρρακωμένο κλάδο.

Τόσο ο Παπαδήμος ως πρωθυπουργός, όσο και ο Προβόπουλος ο διοικητής της ΤτΕ αλλά και πλειάδα τραπεζιτών ανησυχούν για την επόμενη την μετεκλογική ημέρα»

Ερωτώντας κορυφαίους τραπεζίτες πήραμε μια απάντηση η οποία μας σόκαρε «μετά τις εκλογές όπως διαφαίνεται θα γίνει το ένα να δεις στις τράπεζες θα μας στοχοποιήσουν και θα μας χτυπούν λες και ότι εμείς φταίμε που το ελληνικό κράτος δεν πλήρωσε δάνεια και ομόλογα»

Άλλος τραπεζίτης ανέφερε «η ανακεφαλαιοποίηση αποτελεί τον ένα πυλώνα προβληματισμού, ο άλλος είναι οι αναφορές πολιτικών κομμάτων για haircut στα δάνεια 20% έως 30%.

Αν υπάρξει απομείωση στα δάνεια το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει και δεν πρόκειται να ορθοποδήσει.
Τότε ούτε οι managers ούτε οι βασικοί μέτοχοι θα έχουν κανένα ενδιαφέρον και θα αφήσουμε τις τράπεζες στο έλεος του Θεού. Όχι στο έλεος του κράτους εκεί οι τράπεζες απλά θα καταρρεύσουν οριστικά χρεοκοπώντας την Ελλάδα οριστικά»

Είναι προφανές ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν τεράστια ευθύνη.
Τα παραδείγματα των ΗΠΑ και της Ιρλανδίας μας διδάσκουν.
Μας διδάσκουν ότι οι σοβαρές χώρες ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες τους με τρόπο ώστε να διαφυλάξουν την σταθερότητας στις αγορές.

Αν οι επενδυτές πειστούν ότι το game over είναι γεγονός να είστε βέβαιοι ότι η κατάρρευση θα είναι τόσο βίαιη που κανείς μα κανείς δεν θα γλιτώσει.
Οι τράπεζες πρέπει να προστατευτούν από το πολιτικό σύστημα. Πρέπει με κάθε τρόπο να παραμείνουν οι τράπεζες ιδιωτικές και να λειτουργήσουν με τα κριτήρια που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Παπαδήμος, Προβόπουλος και τραπεζίτες ανησυχούν για το μετεκλογικό σκηνικό – Οι παρεμβάσεις των κομμάτων και οι κραυγές κρατισμού θα πλήξουν καίρια την αξιοπιστία του κλάδου – Στο «έλεος του Θεού» οι τράπεζες…”

  1. Δεν χρειαζομαστε τραπεζιτες ως μεσαζοντες για να παιρνουμε δανεικα απο την ΕΚΤ.
    Κατα συνεπεια μπορουμε να παιρνουμε δανεικα απ’ ευθειας μεσω μιας κρατικης τραπεζας αν ειναι να μιλαμε με ορους των αγορων.
    Επιπλεον, στην Ελλαδα απ’ οτι φαινεται, καποιοι ανακαλυψαν τωρα τον καπιταλισμο οταν παγκοσμιως εχει κλεισει τον κυκλο του καταχρεωνοντας ολες τις οικονομιες του πλανητη σε ιστορικα ρεκορ.
    Αυτο το συστημα δεν εχει να προσφερει τιποτα παραπανω απο ‘δω και περα στον ανθρωπο και πρεπει να αντικατασταθει.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *