Παράνομο το 15% των επιχειρήσεων του e-commerce

Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και μια εναλλακτική πρόταση για τις επιχειρήσεις και δη για τους νέους επιχειρηματίες οι οποίοι βλέπουν τις πωλήσεις τους να έχουν πληγεί σημαντικά λόγω κρίσης αλλά και για τους καταναλωτές, προσφέρει το Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Μπορεί ακόμη η συγκεκριμένη μορφή εμπορίου να βρίσκεται στην Ελλάδα σε νηπιακό στάδιο και αρκετά προβλήματα να παραμένουν άλυτα, ωστόσο μόνο πέρυσι η αξία της συγκεκριμένης αγοράς άγγιξε το 1,7 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι τα αμέσως προσεχή έτη θα ξεπεράσει τα 5 δις. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά και εξαιτίας της «αδυναμίας» του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει αυτή τη νέα μορφή επιχειρηματικότητας, από τις 2.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο ποσοστό 15% ή 300 επιχειρήσεις, λειτουργούν στα όρια της παρανομίας.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Γεώργιος Ι. Δουκίδης του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν παρουσιάζουν τα βασικά στοιχεία μιας τυπικής επιχειρήσεις, όπως η διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email και δεν έχουν ούτε καν ΑΦΜ.

Με δεδομένη τη ραγδαία ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς (30% τουλάχιστον ετησίως με 1.500.000 Έλληνες on line ώριμους καταναλωτές) το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ξεκίνησε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων, να δημιουργηθεί ένα μητρώο και να υπάρξει πιστοποίηση.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αγορά διέπεται από Προεδρικό Διάταγμα του 2003 το οποίο καθορίζει σε αδρές γραμμές το γενικό πλαίσιο λειτουργίας.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό, υλοποιείται με ταχείς διαδικασίες η ηλεκτρονική τιμολόγηση, δημιουργήθηκε ήδη το «πρότυπο» και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η διαβούλευση προκειμένου να περάσουμε στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προτύπου άμεσα.

Σημειώνεται ότι το κόστος για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος έχει “πέσει” πλέον στο 1/3 (5.000 ευρώ από 30.000 ευρώ) απ’ ότι ήταν πριν από δύο χρόνια. Επί προσθέτως την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων στο “καλάθι” του Έλληνα καταναλωτή αποτελώντας πλέον τα 2/3 των ηλεκτρονικών αγορών τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότερες αγορές αφορούν κυρίως ηλεκτρονικά προϊόντα, ραγδαία είναι η ανάπτυξη στο κομμάτι της ένδυσης, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά και το μερίδιο της αγοράς των τουριστικών πακέτων.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.