Πατάτες χωρίς μεσάζοντες και στην Αττική

Πρωτοβουλία για τη διανομή φθηνής πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες, ανέλαβε και ο Δήμος Παλλήνης, στην Αττική, μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση στην Κατερίνη. Ο δήμος άρχισε ήδη να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων, ώστε να φθάσουν οι αναγκαίες ποσότητες από τους πατατοπαραγωγούς.

Το σχέδιο του δήμου είναι να ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί θα έρθουν να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών, όπως υπολογίζεται.

Ο δήμος δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και δημοτών, παρά μόνο θα προμηθεύσει με ένα κουπόνι εκείνους τους δημότες που έχουν κάνει παραγγελίες, προκειμένου να το παραδώσουν στους παραγωγούς.

Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας του εισοδήματος που συνεχώς συρρικνώνεται. «Η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί» δήλωσε.

Η αντιδήμαρχος Παλλήνης Ειρήνη Κουνενάκη δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου είναι «να ταρακουνήσουμε την αγορά».

«Αφού το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, θα το επιβάλλουμε» τόνισε η αντιδήμαρχος. Επισήμανε ότι η προσπάθεια θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πατάτες χωρίς μεσάζοντες και στην Αττική”

  1. Έχει αρχίζει να με κουράζει το θέμα. Δηλαδή όλα τα άλλα τα έχω λυμένα και με απασχολούσε πως θα φάω φθηνές πατάτες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *