“Πλήρης κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ”

«Μήνες μόνο μετά την έναρξη της πολυδιαφημισμένης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και ήδη οι υπηρεσίες παρουσιάζουν εικόνα κατάρρευσης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

«Καθημερινά ιατροί και ασφαλισμένοι εκφράζουν σφοδρά παράπονα, ενώ παρατηρούνται σημαντικές δυσλειτουργίες στα παραρτήματα εκτός μεγάλων αστικών κέντρων» επισημαίνει ο βουλευτής και συμπληρώνει ότι: «Αν και στον ΕΟΠΥΥ έχει περιέλθει το 90% των ασφαλισμένων, ο φορέας δεν έχει εξοφλήσει βεβαιωμένες οφειλές στους ιατρούς του ΟΠΑΔ που φθάνουν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ Αυγενάκη «οι ιατροί αποφάσισαν κινητοποιήσεις και από τις 9 Απριλίου οι εργαστηριακοί ιατροί δεν θα δέχονται παραπεμπτικά, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να επωμίζονται το κόστος των εξετάσεων. Ήδη, από τη Δευτέρα δεν γίνονται δεκτά τα παραπεμπτικά του ΤΑΠ ΟΤΕ και του ΕΤΑΑ».

«Η προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται αποφάσεις που θα έπρεπε να λειτουργούν προς όφελος του πολίτη είναι πλέον εγκληματική. Οι ιατροί πρέπει να λάβουν τα οφειλόμενα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε να μην θιγούν δικαιώματα των ασφαλισμένων» καταλήγει ο κ Αυγενάκης.

www.enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *