Πληρωμές φόρων με πιστωτική κάρτα στο site της ΓΓΠΣ

Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για σταδιακό κλείσιμο όλων των δημόσιων ταμείων που λειτουργούν στις εφορίες. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου όλες οι πληρωμές φόρων θα μπορούν να γίνονται με τη χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μαζί με τη μείωση του αριθμού των εφοριών από τις περίπου 300 που ήταν στις αρχές του 2011 σε λιγότερες από 100 έως το τέλος του 2012, η τρόικα έχει ζητήσει και έχει περιλάβει στο νέο μνημόνιο την κατάργηση των ταμείων στις εφορίες που θα παραμείνουν. Σήμερα σε κάθε εφορία λειτουργεί ταμείο στο οποίο οι φορολογούμενοι πληρώνουν κάθε είδος φόρου και προμηθεύονται παράβολα. Η τρόικα θεωρεί ότι η λειτουργία ταμείων στις εφορίες είναι σπατάλη ανθρώπινων πόρων καθώς το ρόλο του ταμία του δημοσίου μπορούν κάλλιστα να παίξουν οι τράπεζες οι οποίες, ούτως ή άλλως, εισπράττουν για λογαριασμό του δημοσίου μεγάλο αριθμό φόρων, εισφορών και τελών (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

Για το κλείσιμο όμως των δημοσίων ταμείων χωρίς τη δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στις συναλλαγές των φορολογούμενων θα πρέπει να γίνουν μερικά βήματα προετοιμασίας για την επόμενη ημέρα. Ένα σημαντικό βήμα είναι αυτό της παροχής της δυνατότητας πληρωμής φόρων απευθείας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr).

Οι πληρωμές θα γίνονται με τη χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας. Να σημειωθεί ότι σήμερα για να πληρώσει ένας φορολογούμενος με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα θα πρέπει να επισκεφθεί κάποια εφορία (ΔΟΥ) ή να κάνει χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking) που προσφέρουν οι τράπεζες. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να είναι συνδρομητές των ιντερνετικών τραπεζικών υπηρεσιών, ενώ στο δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ οι πληρωμές θα μπορούν να γίνονται άμεσα χωρίς εγγραφές και άλλες διατυπώσεις. Το μόνο που θα χρειάζεται ο φορολογούμενος θα είναι να έχει στη διάθεσή του τον αριθμό πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής του φόρου και επαρκές υπόλοιπο στην πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.