Ποιές φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να καλυφθούν σε δυο μέρες

Μόλις δυο εργάσιμες ημέρες, την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (διότι στις 29 και 30 απεργούν οι εργαζόμενοι στις εφορίες), έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι προκειμένου να κλείσουν τις τελευταίες φορολογικές εκκρεμότητες του 2011.  Με ανοικτό πάντα το ενδεχόμενο να δοθούν παρατάσεις, οι φορολογούμενοι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου  μπορούν:

– εφόσον έχουν χάσει το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή δεν το έχουν λάβει να επισκεφθούν οποιαδήποτε εφορία προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους. Με την άδεια στο χέρι και την καταβολή του σχετικού τέλους θα προμηθευτούν το σήμα τελών κυκλοφορίας το οποίο θα πρέπει να επικολληθεί σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους. Τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην Ελλάδα έως τις 30 Οκτωβρίου 2010 και με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για όσα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά. Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν το σχετικό ειδοποιητήριο μπορούν να προμηθευτούν το σήμα από οποιαδήποτε τράπεζα μέχρι και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

– να κλείσουν τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις τους με την εφορία. Στο τέλος του έτους λήγει η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000 έως 2009. Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται με την αποδοχή του σχετικού σημειώματος περαίωσης και την πληρωμή μέρους του συνολικού ποσού για την περαίωση. Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν το Σεπτέμβριο και οι επαγγελματίες με αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 400.000 ευρώ καθώς και οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ.

– να υποβάλουν χωρίς πρόστιμα εκπρόθεσμες δηλώσεις για κάθε είδος φορολογίας (π.χ. εισοδήματος, ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων, κληρονομιών) Ε9 έως 31/1.

Όσον αφορά τη δήλωση ακινήτων Ε9 του 2011 μέσω  ίντερνετ, οι φορολογούμενοι μπορούν να την υποβάλουν έως και τις 31 Ιανουαρίου 2012. Σημειώνεται ότι ειδικά φέτος οι φορολογούμενοι μπορούν μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής να διορθώσουν και λάθη που υπάρχουν στην ακίνητη περιουσιακή τους κατάσταση το 2009 και το 2010. Προϋπόθεση είναι να έχουν πιστοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και να διαθέτουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Με βάση τις δηλώσεις Ε9 θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009 (για όσους δεν τα έχουν ακόμη λάβει) και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *