Ποιοι και γιατί θα λάβουν φέτος από την εφορία επιστολή αντί του Ε1

Περίπου 800.000 έντυπα φορολογικών δηλώσεων λιγότερα θα ταχυδρομήσει φέτος το υπουργείο Οικονομικών.

Τόσοι ήσαν περίπου κι εκείνοι που δηλώνανε πέρυσι εισοδήματα από 13.000 ευρώ και άνω, αλλά συνήθιζαν να συμπληρώνουν χειρόγραφα τις φορολογικές δηλώσεις που κατέθεταν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς στην Εφορία.

Για όλους αυτούς, όμως, το υπουργείο Οικονομικών έχει κάνει φέτος τα δικά του σχέδια.

Αντί του φακέλου με το έντυπο Ε1 και τις οδηγίες συμπληρώσεώς του που ελάμβαναν, στο γραμματοκιβώτιό τους θα βρουν αμέσως μετά το Πάσχα μια σκέτη επιστολή που θα τους ειδοποιεί ότι με βάση τον νέο νόμο υποχρεούνται πλέον να συμπληρώσουν και να καταθέσουν μέσω Διαδικτύου (στη διεύθυνση www. gsis.gr) τη δήλωσή τους εφόσον φυσικά το εισόδημά τους το 2011 (δήλωση 2012) ξεπέρασε όντως τις 12.000 ευρώ.

Πώς ξέρει το υπουργείο Οικονομικών ότι οι συγκεκριμένοι που θα λάβουν την επιστολή είχαν το 2011 εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ και άρα δεν χρειάζονται έντυπα να τα συμπληρώσουν φέτος; Δεν το ξέρει! Το εικάζει όμως, βλέποντας πόσα έβγαλαν το 2010 και τα δήλωσαν το 2011.

Για λόγους οικονομίας χαρτιού (εξοικονομούνται έτσι περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ), επιδιώχθηκε να λάβουν τα έντυπα και της οδηγίες για το Ε1 μόνο όσοι είχαν δηλώσει πέρυσι 13.000 ευρώ και κάτω, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Βάσει της πτωτικής τάσεως των εισοδημάτων, στο υπουργείο υπολογίζουν πως το πιθανότερο είναι να μην ξεπέρασαν τα 12.000 ευρώ και άρα να μπορούν, αν θέλουν, να υποβάλλουν εγγράφως τη δήλωση και όχι ηλεκτρονικά.

Μαζί με την επιστολή θα λάβουν και τους κλειδάριθμους για την πρώτη εγγραφή του στο Taxisnet.

Για όλους τους υπόλοιπους 800.000 όμως, που ως πέρυσι δήλωναν εισοδήματα από 13.000 ή 14.000 ευρώ και άνω, τα έντυπα Ε1 δεν θα ταχυδρομηθούν ποτέ. Ετσι το υπουργείο θα εξοικονομήσει πάνω από 1.000.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι που ταχυδρομούσε σε όλα ανεξαιρέτως τα 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας τα έντυπα δήλωσης φόρου εισοδήματος.

Τι θα κάνει όμως εάν ένας φορολογούμενος που δεν θα λάβει σπίτι του τις δηλώσεις Ε1 επειδή πέρυσι δήλωνε στην Εφορία εισόδημα π.χ. 15.000 ή 30.000 ή 60.000 ευρώ, αλλά φέτος έχει μείνει άνεργος ή έχει χάσει το 50%-70% των εσόδων που είχε άλλες χρονιές;

Η επιστολή θα του λέει να… υπολογίσει πρόχειρα από μόνος του το εισόδημα που θα δηλώσει και πως, αν αυτό βγαίνει κάτω από 12.000 ευρώ και επιμένει να θέλει να κάνει εγγράφως τη δήλωση, αντί ηλεκτρονικά, όπως υπολόγιζε το υπουργείο για λογαριασμό του, τότε μπορεί να επισκεφθεί μία οποιανδήποτε ΔΟΥ για να ζητήσει εκεί να του δώσουν όσα έντυπα χρειάζεται και τις οδηγίες για να τα συμπληρώσει.

Επιπλέον θα πρέπει να ζητήσουν από τις ΔΟΥ και τους κλειδάριθμους για την εγγραφή τους στο Taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Ιουνίου 2012 και το υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι φέτος θα υποβληθούν ηλεκτρονικά πάνω από 3.500.000 φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής εξαιρούνται μόνο οι συνταξιούχοι, εκτός αν το 2011 απέκτησαν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε Ο.Ε. και Ε.Ε. Οι συνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.