Προβληματισμός ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις επικουρικές

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να βάλει γερό ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις.

Αρκετοί βουλευτές εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους κάνοντας λόγο «για άλλο ένα πλήγμα στα χαμηλά στρώματα» και επισημαίνουν ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες μειώσεις στα εισοδήματα τους.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λυντζέρη στο 24h.gr. «Είμαι αντίθετος σε οτιδήποτε αλλάζει την πραγματικότητα και τη ζωή των πολιτών» διαμηνύει και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Δημιουργείται και πάλι αίσθημα αδικίας. Δεν θα πρέπει να περικοπεί τίποτα, δεν μπορεί λόγω κακής διαχείρισης του κράτους να την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι».

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του πράσινου βουλευτή Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος ζητά εξισορρόπηση και όχι τυφλές περικοπές.

«Στο θέμα των επικουρικών συντάξεων είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι χρειάζονται περικοπές γιατί οι επικουρικές συντάξεις είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα «υπογραμμίζει και σημειώνει σε αυστηρούς τόνους αυτά είναι λεφτά των εργαζομένων και των υπαλλήλων».

Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως στοιχίζονται πίσω από αυτές τις θέσεις, υπενθυμίζοντας ότι, πολλοί εξ αυτών είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσουν άλλα επώδυνα μέτρα, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί και περιμένουν τις αποφάσεις του σημερινού υπουργικού συμβουλίου για να τοποθετηθούν, ελπίζοντας σε βελτιωτικές αλλαγές και προσπάθειες άμβλυνσης των μέτρων, που προκάλεσαν αναβρασμό.

Πάντως είναι γεγονός ότι αν “κατα λάθος σκάσουν εκλογές” στην παρούσα συγκυρία και με επικείμενο νέο κόψιμο των επικουρικών πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αρθρώσουν λόγο στους ψηφοφόρους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Μέχρι τώρα στηρίχτικαν στην κοινωνική μηχανική για να περάσουν τα μέτρα και με ελπίδα στην κοντή μνήμη του μέσου ψηφοφόρου καταναλωτή ο οποίος με ένα 2ωρο παρακολούθησης ανούσιων προγραμμάτων στην τηλεόραση έχει ξεχάσει τι έφαγε το μεσημέρι.Αλλά φευ,το κόψιμο των συντάξεων δεν ξεχνιέται με τίποτα γιατί απλούστατα δεν θα έχεις να φας το μεσημέρι όχι να ξεχάσεις.

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.