Προσεχώς σε καθεστώς selective default

Σε κατάσταση “selective default” θα τεθεί η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του PSI, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αποσαφηνίσει τη θέση τους και θα θέσουν τη χώρα σε καθεστώς προσωρινής ή επιλεκτικής χρεοκοπίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κυβέρνηση αγωνίζεται τώρα να ετοιμάσει το μηχανισμό σταθεροποίησης και κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών για τις ημέρες που η χώρα θα βρεθεί τυπικά σε κατάσταση χρεοκοπίας, έτσι ώστε να μην ανακύψουν νεα προβλήματα.

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα της ενεργοποίησης των CDS, το οποίο θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση του book building για το PSI και αφού αποφαιστεί ή όχι η ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CACS).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευ. Βενιζέλου στο PSI θα συμμετάσχουν τα Ταμεία, οι ιδιώτες-πολίτες και τα δάνεια των τραπεζών σε ΔΕΚΟ.

Τα ομόλογα σε χέρια αποταμιευτών που θα “κουρευτούν” είναι συνολικής αξίας 5,5-6 δισ. Αυτ’ο σημαίνει ότι το Δημόσιο θα κερδίσει αρχικά περί τα €3 δισ. Εν συνεχεία θα αποζημιώσει όσους είχαν ομόλογα του Δημοσίου έως €100,000.

Το σενάριο αυτό δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα στις τράπεζες, καθώς οι ομολογιούχοι αποτεμιευτές με ποσά άνω των 100.000 ευρώ είναι περίπου 11,000 και αντιπροσωπεύουν σημαντικό μέρος της καταθετικής βάσης.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η τρόικα δεν αποδέχθηκε την εξαίρεση από το PSI οποιουδήποτε ιδιώτη πιστωτή. Προς την κατεύθυνση αυτή θα “κουρευτούν” και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις ΔΕΚΟ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.