Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Πρός άτακτη χρεοκοπία;

Σκάει η βόμβα της οικονομικής ρεμούλας στα χέρια του ελληνικού μεταπολιτευτικού καθεστώτος που τη δημιούργησε σύμφωνα με εκτιμήσεις της Credit Suisse.Ο κίνδυνος για τη συνοχή της ευρωζώνης εξ ίσου σημαντικός με τις ελληνικές συνέπειες που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν από το σημερινό πολιτικό σύστημα.

stopcartel Newsdesk

 

Δημοσιεύεται σχετικό άρθρο:

Υψηλές θεωρεί τις πιθανότητες να υπάρξει άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας κοντά στις 20 Μαρτίου, η Credit Suisse στο τελευταίο σύντομο report, εντείνοντας το τραπεζικό πρόβλημα της Ευρώπης. Μάλιστα, μία τέτοια εξέλιξη θέτει σε νέα δοκιμασία τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τις τράπεζες της ευρωζώνης, καθώς η μεταφορά του ελληνικού χρέους από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο, θα αφήσει την Ευρώπη με σημαντικό αριθμό ελληνικών ομολόγων στα χέρια της.

Η Credit Suisse επισημαίνει ότι είναι επιφυλακτική σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων τελειώνει. Η ημερομηνία της 20ης Μαρτίου μπορεί να είναι δεσμευτική, αλλά μπορεί η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα; Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να επιλέξει το χρονοδιάγραμμα. Το σημαντικό είναι να καταλάβουν οι επενδυτές ότι η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική εάν το δίκαιο των ομολόγων ήταν το βρετανικό και όχι το ελληνικό.

Το πραγματικό πρόβλημα παραμένει η έκθεση της ΕΚΤ. Η προστασία της (δηλαδή η εξασφάλιση της έναντι ενδεχομένου η Ελλάδα να προχωρήσει σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ) θα αποτελέσει και την κόκκινη γραμμή για την Ευρώπη και τους τραπεζίτες, καθώς η πίεση αυξάνεται.

Αν και η Credit Suisse πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, ωστόσο η πιθανότητα μεταφοράς του κόστους προς την ΕΚΤ αυξάνεται, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και σοβαρές πιθανότητες ενός πιστωτικού κραχ στην Ελλάδα και γενικότερα στην ευρωζώνη.

Παραμένουμε πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά την αναδιάρθρωση, και είναι πολύ πιθανό η τρόικα να λάβει την απόφαση ότι είναι προτιμότερο να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και την ΕΚΤ να δεχτεί τις απώλειες των περίπου 30 δις. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα, από το να πληρώσουν το πακέτο των 130 δισ. ευρώ, ποσό που μάλλον δεν θα σταματήσει εκεί.

Ωστόσο, μόλις στις 14 Φεβρουαρίου η ΕΚΤ δήλωνε για την πιθανότητα να διανείμει τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα, εξέλιξη που θολώνει το τοπίο για το τι πραγματικά θα επακολουθήσει.

Καταλήγοντας, η Credit Suisse θεωρεί ότι η πιθανότητα για τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία της Ευρώπης έχει αυξηθεί, και μάλιστα αυτή να γίνει στις ή πριν από τις 20 Μαρτίου. Τα σενάρια κάνουν λόγο για ελεγχόμενη χρεοκοπία, αλλά η ελβετική τράπεζα θεωρεί ότι οι πιθανότητες να συμβεί άτακτη χρεοκοπία είναι υψηλή.

bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>