Πώς να ζήσετε με 6.000 ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Η μείωση των μισθών στην Ελλάδα κατά το 2010 και το 2011 ήταν η μεγαλύτερη διεθνώς και δυστυχώς τόσο η Τρόικα, όσο η κυβέρνηση αλλά και διεθνείς τράπεζες προβλέπουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τελικά, ο βασικός μισθός στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και στα 550 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα ενώ με το επίδομα ανεργίας κοντά στα 400 ευρώ, την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ και την part time εργασία να γίνεται η νέα full time εργασία, αξίζει κανείς να δει πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει στην Ελλάδα του μέλλοντος (ή του παρόντος) με εισόδημα 500 ευρώ το μήνα.

Τα μεγαλύτερα έξοδα είναι το κόστος του ενοικίου ή ενός στεγαστικού δανείου αλλά πλέον και τα έξοδα συντήρησης ενός σπιτιού αφού το πετρέλαιο, το ρεύμα και οι ειδικοί φόροι έχουν απογειωθεί στα ύψη προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές της χώρας. Όλα τα παραπάνω κοστίζουν τουλάχιστον 350 ευρώ το μήνα και έτσι απομένουν στην καλύτερη περίπτωση απομένουμε μόνο 200 ευρώ για τροφή, έξοδα μετακίνησης, τηλεπικοινωνίας και προσωπικά έξοδα, δηλαδή λιγότερο από 7 ευρώ την ημέρα.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να περικόψουμε τα έξοδα κατοικίας και ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να αγοράσουμε ένα τροχόσπιτο (μεταχειρισμένα ακόμη και με 700 ευρώ). Στη συνέχεια και αν δεν έχουμε ήδη, αγοράζουμε ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (με λίγο ψάξιμο και 1500 ευρώ βρίσκουμε που κάνει τη δουλειά) έναν φορητό υπολογιστή (ένας καλός πλέον και με 300 ευρώ) κάνουμε μία γρήγορη σύνδεση στο ιντερνετ με στικάκι (ακόμη καλύτερα παρκάρουμε σε σημεία με δωρεάν wi fi ιντερνέτ), προσθέτουμε ένα συνδρομητικό online πακέτο που να μας παρέχει και κανάλια τηλεόρασης (ταινίες, αθλητικά, όλα τα βασικά κανάλια κλπ) και μαζί με αυτό και το κινητό μας για να πετύχουμε την καλύτερη τιμή (περίπου 60 ευρώ το μήνα όλα μαζί).

Τώρα έχουμε το δικό μας αυτοκίνητο, σπίτι, συνδρομητική τηλεόραση, χωρίς ενοίκιο, κοινόχρηστα, φόρους, ηλεκτρικό, πετρέλαιο, δημοτικά τέλη και ούτω καθεξής. Μας απομένουν, λοιπόν, περίπου 490 ευρώ το μήνα για να καλύψουμε το φαγητό, τα προσωπικά μας έξοδα και τα έξοδα μετακίνησης. Με 80 ευρώ την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ για φαγητό (μια χαρά) μας μένουν 170 ευρώ το μήνα για άλλα προσωπικά έξοδα και μετακινήσεις (ασφάλεια και φόρο αυτοκινήτου λιγότερο από 0,8 ευρώ την ημέρα).

Ειδικά μάλιστα το καλοκαίρι, μπορούμε να μετακινηθούμε σε ένα παραθαλάσσιο μέρος και να έχουμε και το εξοχικό μας!

XrimaNews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.